Wpis z mikrobloga

Kolibry twierdzą, że Nowa Prawica ma szansę wejść do sejmu, a tu się okazuje, że Nowa Prawica nawet nie byla w stanie zebrać odpowiedniej ilości podpisów by się zarejestrować w calym kraju. :)
  • 157
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ryu:

Tylko że w przypadku KNP nie można mówić o szansy na zdobycie władzy, lecz o zwykłe dostanie się do sejmu, Korwin nie ma szans na dożycie momentu w którym KNP dostanie się do sejmu.

@jodynaa:

Taki pewny siebie to ty nie bądź, KNP ma ciągle szanse na listy krajowe.
  • Odpowiedz
@DuPont: RL opiera się na założeniu, że ludzie to racjonalne i rozumne istoty, które pozostawione sami sobie są w stanie świadomie podejmować decyzje, które leżą w ich najlepszym interesie.

Bo ludzie są racjonalnymi i rozumnymi istotami. A jeżeli jacyś ludzie tak się nie zachowują to po prostu też mają do tego prawo. :) Lepiej z góry zalożyć, że ludzie to dzieci i sami się nie dogadają żeby iść do knajpy
  • Odpowiedz
@Ryu: dałem to dla tego fragmentu:

Radykalny liberalizm głosi także pogląd, że proponowany przez niego model społeczno-gospodarczy to najlepsze rozwiązanie pod słońcem. Nieskrępowany biurokratycznym ustawodawstwem wolny rynek zapewni ludziom szczęście i dobrobyt. Wszyscy ludzie (z wyjątkiem leniwych darmozjadów) skorzystają na postulowanych przez RL reformach.

1+1=2 i tak się składa, że ta sama liczba określa także poparcie społeczne (wyrażone w procentach) jakie partie radykalnie liberalne otrzymują w demokratycznych, wolnych wyborach Polsce.
  • Odpowiedz
@RT_NR: Ale jak to jest że ten Korwin, który od kilku już lat ma tyle zwolenników wśród dzieci w wieku 13-17 lat, wciąż nie może nawet uzbierać podpisów. Przecież przez ten czas część z nich musiała uzyskać prawa wyborcze i możliwość podpisywania list. A zamiast lepiej jest gorzej...

Więc co, ludzie dorośleją i mądrzeją, czy powód jest jakiś inny?
  • Odpowiedz
@gac3k:

Zwykle młodzi ludzie mają wyjeb*ne na politykę po osiągnięciu 18.

Ale jak to jest że ten Korwin, który od kilku już lat ma tyle zwolenników wśród dzieci w wieku 13-17 lat, wciąż nie może nawet uzbierać podpisów.

Nie przesadzaj, sam mam 17 lat i zwolenników Korwina-Mikke nie widzę, to jest zwyczajny mit z tym poparciem u gimbusów.
  • Odpowiedz
@Ryu: Nie, żebym jakoś wielce bronił tego jak służba zdrowia wygląda w USA, ale tam wiele osób z wyboru nie ma ubezpieczeń, wolą korzystać z darmowych klinik.

BTW ilu wykopowych korwinowców robiło coś by zebrać te podpisy?
  • Odpowiedz
@RT_NR : No ale to sam widzisz, pogadamy nawet za rok. Poglądy polityczne Korwina są idealne dla dzieciaków bo dopóki człowiek nie staje się chociaż w małym stopniu odpowiedzialny za własne życie, jego poglądy będą do niego trafiały perfekcyjne. Koleś mówiący o wolności, niezależności i suwerenności, szybko staje się mentorem bo właśnie na to liczy masa nastolatków.

Ja oczywiście w sumie nie twierdzę że za rok czy dwa Korwin przestanie Cię
  • Odpowiedz
@gac3k:

"Korwinistą" jestem od niedawna, wcześniej byłem jego zagorzałym wrogiem. :)

Jasne że życie może zweryfikować moje poglądy, lecz wiedza którą mam na tę chwilę, pozwala mi uważać że te poglądy są wg mnie najlepsze.
  • Odpowiedz
Z czatu KNP:

nieśmiało dochodzę do wniosku, że Burchert sabotował tę akcję, albo zrobił to z niewiedzy, nie złożył wczoraj wniosku o tą rejestrację twierdząc, że nie ma podstaw, czas był do 16:15

Jeśli tak było naprawdę...
  • Odpowiedz