Aktywne Wpisy
pastarri +119
W tym tygodniu spłaciłem mój kredyt hipoteczny!
Ciekawostka: prawie 4 lata kredytu na 600 tys zł, łącznie (z ubezpieczeniami na życie i mieszkania) przez ten czas zapłaciłem 680 tys zł. Trochę byłem w szoku, niby wiedziałem jakie są stopu procentowe, widziałem jaką mam ratę, widziałem jak wysoką część tej raty stanowiły odsetki, a nadal jestem zdziwiony, że przez ten stosunkowo krótki czas do kredytu dopłaciłem aż 80 tys. Teraz jak sobie to
Ciekawostka: prawie 4 lata kredytu na 600 tys zł, łącznie (z ubezpieczeniami na życie i mieszkania) przez ten czas zapłaciłem 680 tys zł. Trochę byłem w szoku, niby wiedziałem jakie są stopu procentowe, widziałem jaką mam ratę, widziałem jak wysoką część tej raty stanowiły odsetki, a nadal jestem zdziwiony, że przez ten stosunkowo krótki czas do kredytu dopłaciłem aż 80 tys. Teraz jak sobie to
BarkaMleczna +726
Ręka do góry, kto lubi swoją pracę, ale dobija go fakt, że musi pracować i nie ma wyjścia (✌ ゚ ∀ ゚)☞
#problemypierwszegoswiata #pracbaza #pracait
#problemypierwszegoswiata #pracbaza #pracait
#cultowe (686/1000)
Behemoth - Grom z płyty Grom (1996)
Chciałem zapostować coś z czasów kiedy Behemoth grał jeszcze raw black. Lasy Pomorza są zbyt oklepane więc wybrałem ten numer :) Zawsze fascynowało mnie na tej płycie użycie gitary akustycznej - często razem z normalnym regularnym łomotem sekcji rytmicznej. No i solówki fajne, chociaż brzmienie gitary mocno "lo-fi" ;)
A no i jeszcze żeńskie wokale są tu charakterystycznym elementem - chociaż umówmy się że wielkiego talentu tu nie słychać ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zrobiła je niejaka Celina, Nergala ówczesna dziewczyna, która oprócz tego wycia, użyczyła też kawałek cycka do zdjęcia na którejś sesji zdjęciowej zespołu, w okolicach And the Forests Dream Eternally czy jakoś tak (nie pamiętam już dokładnie).
-------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Przez tysiąc dni postuję rzeczy których słuchałem przez ostatnie 20 lat (jeden numer dziennie, od 01/01/2020 do 26/09/2022). Szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne. Niektóre były hiciorami, innych wolałem sobie nigdy nie przypomnieć. Kolejność wstępnej listy zrandomizowałem i nie jest mi znana. Odkrywam dzień po dniu.