Wpis z mikrobloga

@fegwegw @Adams_GA
1. nigdzie nie znajdziesz pracy. W każdej robocie cię prześwietlą i znajdą powiązania do firmy znanej z oszustw.
2. nie będzie przecież w nieskończoność zamykał jednej spółki z o.o. z kapitałem 5k i otwierał następnej. W końcu jeśli będzie chciał założyć inny biznes nikt z mózgiem nie będzie chciał ryzykować reputacji swojej firmy i babrać się w biznesy z szemranym człowiekiem.
3. nawet największe pieniądze się kiedyś kończą,
  • Odpowiedz
i jak bardzo chce to może potem znowu przyjść i złożyć zawiadomienie w wydziale oszustw.

@krab_wieprzowy: Napisać maila bk@policja.gov.pl

Zadanie 10 - przyjmowanie, rozpatrywanie i załatwianie skarg i wniosków - to równolegle z tym co robisz.

Zawołam jeszcze @IgorK z prośbą o pomoc i podpowiedź co jeszcze można zrobić - nie bij.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
1. nigdzie nie znajdziesz pracy. W każdej robocie cię prześwietlą i znajdą powiązania do firmy znanej z oszustw.

@krab_wieprzowy: śmiem wątpić.

2. nie będzie przecież w nieskończoność zamykał jednej spółki z o.o. z kapitałem 5k i otwierał następnej. W końcu jeśli będzie chciał założyć inny biznes nikt z mózgiem nie będzie chciał ryzykować reputacji swojej firmy i babrać się w biznesy z szemranym człowiekiem.

to chyba mało w
  • Odpowiedz
  • 1
@powsinogaszszlaja zawsze doradzam składanie zawiadomienia na piśmie, listem poleconym, na adres właściwej jednostki Policji. Jedyny wyjątek to sytuację gdy może dojść do utraty dowodów - ale to głównie dotyczy przestępstw stricte kryminalnych.
  • Odpowiedz