Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@bezbekpol: nawet jeśli faktycznie aspi/zaburzenia społeczne jakiekolwiek inne, nawet jeśli już niech tam będzie, się zgłosił albo został zgłoszony, to jednak główna wina całego cyrku po stronie ekspertów ;) więc nawet mi ich wszystkich nie żal (no, poza Julką, bo jednak miała pecha) ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@bezbekpol: Glos rozsadku. Osobiscie zawsze sie dobrze dogadywalam z takimi "technicznymi" ludzmi, bo wole jak facet mowi wprost niz robi podchody typu wspolne przejscie na diete, wiec nie uwazam, ze jest skazany na wieczna samotnosc, jak mu tu niektorzy wroza.
  • Odpowiedz
@Wopor: @ProResHq: w dupie. Napisałem specjalnie pogrubionym tekstem, że najprawdopodobniej. By może tak, być może nie. Natomiast nie jest to jakiś ludzki śmieć, na jakiego normictwo próbuje go wykreować i do tego nie potrzeba papieru z psychologii.
  • Odpowiedz
@bezbekpol: To jest program wygraj z Aspergerem czy #slubodpierwszegowejrzenia? Nawet te skostniałe śluby kościelne można unieważnić jeśli udowodni się, że partner zataił m.in. chorobę psychiczną. Moim zdaniem on jest w tym wszystkim jednak też na swój sposób przebiegły i wyrachowany. Pewnie podświadomie wie, że nie ma zbyt dużych szans na znalezienie kobiety, więc tutaj posuwa się do ostateczności - schudnij Julio, wtedy mi będziesz odpowiadać i będzie
  • Odpowiedz
  • 1
@bezbekpol też pierwsze co mi przyszło do głowy obserwując jego zachowanie to podejrzenie że jest niezdiagnozowanym Aspim. Mam w rodzinie chłopczyka z tym zespołem i widzę podobieństwo w zachowaniu. Kilkanaście a nawet te dwadzieścia kilka lat temu nikt się nie pochylał nad takimi zaburzeniami i sporo dorosłych ludzi żyje nieświadomych z czego wynikają ich trudności w komunikacji z innymi... Z tego co się orientuje w temacie to w PL nie ma
  • Odpowiedz
To jest program wygraj z Aspergerem czy #slubodpierwszegowejrzenia?

@wyrywkowa: W sensie że jak ktoś ma aspergera, to powinien zamknąć się w domu i nic nie robić ze swoim życiem? To nie jest żadna choroba, z tym da się normalnie żyć. Jedynymi winnymi są w tym przypadku eksperci, że dopuścili go do programu - no chyba że zrobili to specjalnie, dla show.

A co do Julii, to jak
  • Odpowiedz
@AgaaM: Ja mam dwóch znajomych z Aspergerem. Na krótką metę spoko ludzie, ale nie wyobrażam sobie, jak można z takimi żyć w związku. Obaj są singlami. Ale że ci z programy tego nie wychwycili, to mi się w głowie nie mieści.
  • Odpowiedz