Aktywne Wpisy
owocliczi +310
Pięść mi się zaciska widząc ten cwaniacki ryj namawiający ludzi na rzucenie pracy. Złamie życiorysy setki osób, które nie dość że się zadłuża to staną się pośmiewiskiem na tym tagu. To najbardziej toksyczny twór jaki powstał w internecie - mam nadzieję że jeszcze trochę i cały ten pseudobiznes skończy się banem na społecznościowkach a kolejne odnogi ośmiornicy ucinane stosowną ustawą.
Frajerzyzmlm to nie tylko kopalnia beki ale też walka z czystym s------------m.
Frajerzyzmlm to nie tylko kopalnia beki ale też walka z czystym s------------m.
szynall +802
Pamiętam jak byłem mały tj. miałem nie więcej niż 5 lat, to jesienią jak były ulewy to się chodziło po drodze po deskach bo takie błoto było (dopiero gdzieś jak miałem z 7 lat to położyli kostkę) teraz takie widoki to na Ukrainie można najbliżej zobaczyć. Pewnie myślicie, że mam przynajmniej spokój na tej wsi? Otóż nie, mieszkam w "centrum" wiochy i z 4 stron świata jeżdzą dookoła mnie samochody, ciągniki, łażą wieśniaki, a latem o 3 w nocy chodzą patusy i drą ryje "aaaaeekuuurwa" jak w tym memie z gorylem. A okno pokoju mam od strony zachodniej i muszę je mieć otwarte w nocy żeby schłodzić pokój, pokój mam na piętrze, więc atakuje dodatkowo gorąc od spodu. Tego lata nawet opuszczona 24/7 roleta nie wystarczała do blokowania słońca, więc powiesiłem na karniszu od firanki rozłożone teczki z podstawówki. Te wybitne osiągnięcie myśli spierdonowej pozwoliło mi przetrwać, ale na następny rok dotnę karton na wymiar szyb, pomaluję na biało i zakleję w p---u te okna. Czy w tym kraju ludzie myślą, że klimatyzacja może istnieć jedynie w samochodach i biurach korporacji? Jeśli miałbym określić co najrzadziej jest na wyposażeniu #polskiedomy to wskazałbym klimatyzację i pewnie miałbym rację. Co jeszcze mogę wam opowiedzieć, może to, że nie mam w domu zmywarki, a mikrofalówka ma z 20 lat i nie ma w niej talerza obrotowego, przez co jedzenie jest z jednej strony gorące, a z drugiej zimne. I to wszystko w zachodniej Polsce A.
Testo miał rację. Przepaść cywilizacyjna jest ogromna. Nie mówię o przepaści materialnej, bo dom ma niewiele ponad 10 lat i nie był stawiany na kredyt. Tylko o tej przepaści w myśleniu, o której Testo wiele mówił. Oglądam Klejnota Nilu od 9 roku życia i mogę powiedzieć, że to on mnie wychował. Dzięki niemu dowiedziałem się, że mogę żyć inaczej, pokazał mi świat z realnej perspektywy i przekazał wiele bezcennej wiedzy. Bo poza trollowaniem Testo nauczał i kreował postawy. Inteligentny człowiek poza rozrywką wyciągnie wiele więcej z jego filmików. Przez te wszystkie od 2013 roku lata towarzyszył mi często będąc ucieczką od przykrości i trudów życia. To Pomarańczowy Król był wielokrotnie jedynym dla mnie oparciem, w udręce i samotności zawsze na niego mogłem liczyć. To Testo był w roli wzorca i autorytetu, gdy nie było nikogo, kto wskazałby mi drogę. Eh, to jest po prostu smutne, że człowiek żyjący na innym kontynencie, który nawet nie wie o moim istnieniu, spełnił się w wychowywaniu mnie bardziej niż ci, którzy powinni to robić.
A wam mirasy, którzy dotarliście do końca tego wpisu, dziękuję.
@o__p: oj tak +1
pamiętam jak dziś przypowieść o absolwencie fizyki, który robił w budowlacne. Wspaniała historia o tym, jak bardzo nie potrafimy siebie cenić, kierować własnym życiem,