Wpis z mikrobloga

Śmieszne jest traktowanie imigrantów jak jakichś wędrujących z zza muru z GoT. To zwyczajnie zwykli ludzie, którzy nabrali się na białoruską propagandę obietnicy lepszego życia, sprzedali swój dobytej i ruszyli będąc żywym towarem. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest zwyczajnie deportacja w humanitarnych warunkach.

Pełno jest tu jednak krzykaczy, którzy próbują zakrzywiać zwierciadło dzieląc na lewactwo i nielewactwo przypisując jednocześnie z góry utartą propagandę ku uciesze pisu, a tych ruskich trolli od strzelania banować, dzieciom im wtórującym zabrać telefony w szkole, żeby się lekcjami zajęły.
#bialorus #neuropa
  • 11
Do tego w jaki sposób chcesz tych ludzi deportować, jeśli większość z nich nie ma papierów i tak naprawdę nie wiadomo gdzie ich odesłać.

@pastor_manning: w takiej sytuacji się chyba ich zostawia po stronie białoruskiej granicy, jeśli nie mają papierów. To już jest problem kraju, na którego terytorium się znaleźli jakimś cudem.
@pastor_manning: Normalnie, po prostu ich nie przepuszczać, a jak przejdą, to ich odsyłać, przecież wiadomo z której strony przyszli. Jak chcą wejść do Polski, to od tego są przejścia graniczne.
A ty jak to widzisz z ciekawości spytam? Bo innej metody nie ma.
@pastor_manning: Myślę, że w myśl prawa międzynarodowego wyboru nie mają. Ja wiem, że zdarza im się na nie nasrać, ale nie mogą go kompletnie ignorować, jeśli nie chcą być krajem odizolowanym jak np. korea północna.

Also, PiS powinien był przyjąć pomoc UE, żeby więcej rąk na granicy było.
@mojemirabelki: przestań już to swoje

biedni, normalni, zwykli luzdzie, oni tylko chcą pracować i uczciwie żyć.

Zwykli ludzie potrafiący myśleć, dobrze wiedzieli w co się pakowali, dobrze wiedzieli jaka jest ich rola w gierce Łukaszenki. Ktoś kto potrafi zorganizować sobie podróż, kontakty i środki na nią, potrafi też domyślić się i znaleźć informację o tym, co stanie się na granicy.
Grajcie dalej w jednej drużynie z wrogo nastawionym do nas dyktatorem