Wpis z mikrobloga

Jak to jest że ludzie mają względnie odremontowane mieszkania w wielkiej płycie, i w osobnym sraczu nie ma umywalki? Nie da się jakiegoś przyłącza zrobić? Czy o co chodzi? xD Po uwolnieniu barabasza trzeba przez to przez przynajmniej dwie pary drzwi przejść żeby umyć łapy...
#nieruchomosci
  • 17
  • Odpowiedz
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: właśnie mało miejsca jest w tych kiblach strasznie, pewnie łajkę ruscy wysłali w kosmos w czymś takim. No ale widziałem że niektórym udaje się tam upchnąć taką malutką, podłużną umywaleczkę przy ścianie i nie rozumiem zupełnie czemu w 99% takie kible nie mają tam nic...
  • Odpowiedz
  • 0
@Kutafonix215: z tymi umywaleczkami w wielkiej płycie jest pewien problem zazwyczaj ograniczają one tak przestrzeń że trzeba się przeciskać. I dla wielu lepszym rozwiązaniem jest brak. Pomijając już kwestie tego że odpływy są na wierzchu bo ich zamaskowanie już i tak mocno ogranicza przestrzeń. W takich miejscach jedyna opcja jest właśnie umywalka montowana na spłuczkę do kibla ale tak jak mówiłem mimo że to w Japonii jest standard to w Polsce
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kutafonix215: po prostu w większości nie ma miejsca, sam bym chętnie sobie zamontował ale się fizycznie nie zmieści. Po prostu później idę myć ręce do łazienki
  • Odpowiedz
@Kutafonix215 Może nie czują takiej potrzeby lub wydaje im się że mała umywalka będzie niewygodna do mycia rąk i trzeba będzie się przeciskać. Ewentualnie wydaje im się że wkucie dopływów i odpływów w ścianę to duży problem. Ja mam w wielkiej płycie oddzielny wc i od ściany do ściany jest, uwaga, 79 cm XD i umywalka jest, Cersanit Moduo z szafką 40 na 22 cm. Tyle że WC jest wąskie ale długie.
  • Odpowiedz