Wpis z mikrobloga

Polacy w czołówce najgłupszych narodów w Europie
Tak żem coś czuł xD

28% Polaków twierdzi, że najstarsi ludzie żyli w tym samym czasie co dinozaury (2/10)

44% Polaków twierdzi, że liczba ludności na świecie przekroczyła już 10 miliardów

43% Polaków uważa, że laser działa skupiając fale dźwiękowe - to najgorszy wynik w UE

36% Polaków nie zgadza się z teorią ewolucji

40% Polaków twierdzi, że wirusy zostały wyprodukowane w laboratoriach, by kontrolować naszą wolność. I wcale nie jest to najgorszy wynik w UE.

46% Polaków uznaje, że naukowcy są aroganccy - i to jeden z najwyższych wyników w UE

40% Polaków twierdzi, że ogląda filmy dokumentalne lub czyta magazyny poświęcone nauce

59% Polaków tego nie robi

https://twitter.com/sokoIowski/status/1457271365023805443

#bekazkonfederacji #bekazprawakow #neuropa #edukacja #nauka #koronawirus #bekazpisu #polska #bekazpolakow
Pobierz
źródło: comment_1636285384GA6sYX7co6wvR3uco6rSV9.jpg
  • 52
Przeproś za słaby wynik Polaków. To też twoja sprawka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@naczarak: Napisał typ, który za wyznacznik mądrości uważa belki moderacji wykopu XD

Przecież moderacja każdą aferę związaną z tym portalem tak oznacza, nawet jeśli robi to fałszywie.

Do tego zamiast odpowiedzieć na trafny zarzut o tym, że co ma opinia na temat naukowców do wiedzy, ty śmiesznych ataków ad personam używasz.

Z tego powodu,
Pobierz
źródło: comment_1636306121SNRmrcQY6kjpCWDNjG6jpC.jpg
@naczarak: 0 zaskoczenia, wielu naszych rodaków to idioci. Żadnych potrzeb jakiejkolwiek edukacji, poszerzania swoich kompetencji. Brak logicznego myślenia oraz łączenia kropek. Dlatego rządzi kto rządzi i jest jak jest. I w tym kraju lepiej nie będzie. Pełna micha i więcej do szczęścia nie potrzeba. I to nie tylko Janusze, ale również ludzie relatywnie młodzi, większość znajomych z dzieciństwa pokończyło średnie i do roboty za najniższą krajową ¯\_(ツ)_/¯
@naczarak: jaka jest poprawna odpowiedź na pytanie "czy naukowcy są aroganccy"?
I jak to świadczy o tobie że ten pseudotest znaczy dla ciebie więcej niż choćby wyniki testów iq w Europie?
Ogólnie wszystko się zgadza - "czucie i wiara silniej mówią do mnie, niż mędrca szkiełko i oko" - ty czujesz po popteście, mądrzy analizują po np. wynikach IQ. Stąd jesteś nacechowany emocjonalnie i jeszcze doszedłeś do wniosku że znasz rozkład
@Usmiech_Niebios: wyniki testów studentów nie zaskakują - Polacy są w czołówce ekspertów w wielu dziedzinach i sam jak mogę to staram się rekrutowac Polaków lub Estończyków. Jednak jeśli mówimy o całym narodzie, bardziej reprezentatywne jest średnie IQ i szczerze mówiąc trochę się zdziwiłem, że tylko 96 - stawiałem na okolice 99.
@zielonka18: widzisz, wpis zaczął idiota, który doszedł do wniosku że pytania w stylu "czy naukowcy są aroganccy" mogą coś mierzyć. Rozmowa z nim o IQ i jego rodzajach byłaby wybitnym marnotrawstwem czasu - na tym poziomie mogę co najwyżej pokazać że istnieje lepszy wskaźnik. Nie będę też się kłócił że Polacy muszą być najmądrzejsi - ale najgorzej sobie nie radzą. No po prostu, tak pokazują testy.
A wahanie pomiędzy testami z
28ÿ?€»◊≈éÅÿ?€»≠∆éÅÿ?€»≥∆éÅ`olaków twierdzi, że najstarsi ludzie żyli w tym samym czasie co dinozaury

Tragiczne jest to, że w tych 28% jest była pani minister…
@Usmiech_Niebios:

Mam na myśli aszkenazyjczyków.

A number of studies have found that Ashkenazi Jews in the United States have a high average IQ. It has been proposed by Cochran, Hardy and Harpending (2006) that this can be explained by the occupational constraints imposed on the Ashkenazi for many centuries in Europe, when they were largely confined to money-lending. They propose that this selected for the high verbal and mathematical intelligence that
@naczarak: czyli z żydów jako grupy wybieramy mniejszą podgrupę, dalej nie rozgrupowujemy inteligencji na werbalną i pozostałe, ignorujemy nepotyzm i zastanawiamy się czemu to Polacy nie są taką grupą. Podpowiem, bo Żydzi takich jak ty ze swoich wspólnot wywalali. Tylko kilku śmiało się przeciwstawić kolektywowi - jak Fischer.
Tak jak pisałem, gorzej niż z psem. Niekompetencją wykazałeś się już w pierwszym poście, nie wołaj mnie więcej.