Aktywne Wpisy

LamajHarma +419

Kielbasiarz +58
Zawsze mnie zastanawialo czy psiarzom nie przeszkadza to, ze taki pies po wsyraniu sie ma brudna dupe.
Pomijam juz nawet te dlugowlose gdzie resztki kalu przyczepiaja sie im do tylka, absolutnie obrzydliwe, ale nawet te krotkowlose przeciez tez maja brudne d--y.
Po powrocie z takiego spaceru przeciez psiarze nie myja im dup, co najwyzej lapy jak padalo, a jak nie to nie.
Potem
Pomijam juz nawet te dlugowlose gdzie resztki kalu przyczepiaja sie im do tylka, absolutnie obrzydliwe, ale nawet te krotkowlose przeciez tez maja brudne d--y.
Po powrocie z takiego spaceru przeciez psiarze nie myja im dup, co najwyzej lapy jak padalo, a jak nie to nie.
Potem

JustJoinIT Chrome Extension✨Nowy feature
dodawanie do ulubionychzakończone!- na listingach ofert oraz w samej ofercie pojawia się
serce- po kliknieciu w zmienia się w co sygnalizuje, że dodaliśmy ofertę do obserwowanych
- w panelu na dole pojawiła się pozycja
Favourites, gdzie po kliknięciu wopenotwieramy listingulubionychofert (screen)- po kliknieciu w nazwę oferty możemy szybko do niej przejść
- kliknięcie w krzyżyk zamyka
obserwowaneCo było było
ciekawegow realizacji tej funkcjonalności?- wyszedł fajny efekt kliknięcia w
open, który tworzy panelFavouritesi przykrywa główny. To był prosty js połączony z cssem, który nadajez-indexwiekszy od tego na panelu głównym- odpytanie dla oferty czy mamy jej
hrefdodany wlokalnym storagechrome.storage.local.get("jjit_visited_offers", function (result) {oraz sprawdzenie czy już
lubimyofertęvar isFav = jjit_fav_offers.some((i) => i.offerHref == offerHref);var favHtml = "";
if (isFav) {
favHtml =
'';
} else {
favHtml =
'';
}
najgłupszy, najbardziej chamski oraz najprostszy sposób. Nigdy nie lubiłem robić takich lajków.
Mam jakiś dziwny
urazdo tego typu funkcjonalności. Strasznie tu wieje nudą i okropną powtarzalnością.- dowiedziałem się, że jak chcemy użyć w jsie funkcji typu
.findna elementach przechwyconych zquerySelectorAll, to musimy zamienic je naarraya. Całe życie myslałem, że to jużwłaściwyarray, ale jednak nie:var $spans = Array.from(document.querySelectorAll("#root span")); // <-- tu dzieje sie w/w "magia"var $price = $spans.find((s) => s.innerText.indexOf(" PLN") > -1);
kluczem jest
Array.from(document.querySelectorAll("#root span"));.Od ponad 10 lat używam do takich rzeczy
jquery, ale gdy go zabrakło, okazało się, że jednak się myliłem i trzeba pobrane elementy przerobić na array. Nieźle, cieszę się, że to poznałem.Co następne?
Myslę nad dodaniem możliwości wrzucania notatek do
ulubionychofert. Pamiętam, że kiedyś zabrakło mi podobnej funkcjonalności.dzięki i do następnego razu!
to be continued ヘ( ^o^)ノ\(^_^ )#programowanie #javascript #chrome #chromeextensions #justjoinit
#highfiveguys <--- obserwuj ten tag! aby być na bieżąco
na #4programmers można zobaczyć wszystkie wpisy jakby ktoś był zainteresowany tutaj
źródło: comment_1635968836Rc8NvYZC4bM2qf03G76J9a.jpg
Pobierz