Wpis z mikrobloga

#mechanikasamochodowa #volvo
Cześć mirki! Mam v50 1.6hdi. Ostatnio co któryś raz nie wlacza mi się turbo a raz nie. Tzn jak odpalam to tak co 10 raz wszystko działa dobrze a 9 razy jeżdżę bez doładowania. Dałem auto do mechanika ale usłyszałem regeneracja, 2500 z robocizna. I teraz pytanie. Czy jeżeli ono się wlacza raz na czas i działa dobrze to faktycznie jest to samo turbo, czy szukac czegoś innego? Nie chce wydać połowy wartości auta i okaże się ze problem jest jednak w czym innym.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skorpion666 to nie jest tak, że turbo "się włącza". Skoro nie masz nawet pojęcia o tak podstawowych rzeczach z mechaniki to czemu myślisz, że wiesz lepiej niż Twój mechanik. No, chyba, że mi nie ufasz - to go zmień.

Bramka trochę jak pacjent co przyszedł do lekarza, usłyszał diagnoze, a potem poszedł do neta, licząc, że tego taka to może jakimiś "ziółkami" zaleczył, a nie operacją ;)
  • Odpowiedz
@Golfinho: wiem, napisałem w uproszczeniu. Zastanawiam się tylko czy ktoś nie chce mnie naciągnąć.
Jak kupiłem to auto 8 lat temu to słyszałem ze turbo padnie za tydzień bo ma luz, a walki rozrządu maja jakies wtedy i za 5tys km silnik jebnie. 8 lat temu to było.
Wiadomo, najlepiej wymienić cały silnik, albo cały samochód, ale wolałbym udać się do kogoś kto znajdzie problem a nie wymieni turbo a
  • Odpowiedz