Aktywne Wpisy
Malinowy_nos +333
GrimesZbrodniarz +2012
Chciałbym tylko Przypomnieć, że Sebastian Majtczak odpowiada za wypadek w którym 3 osoby spłonęły żywcem, a jego żona pozywa ludzi za nazywanie jej żoną mordercy.
#afera #szybkoalebezpiecznie #wypadek #majtczak #humorobrazkowy
#afera #szybkoalebezpiecznie #wypadek #majtczak #humorobrazkowy
Mirasy, zmieniam robote, dostalem fajna pozycje i fajny hajsik. Wszystko sie zgadza ale boje sie, ze przed 30 przechodze na programistyczna emeryturke. Wczesniej co jakies 2 lata zmienialem prace, wieczorkiem siadalem do jakiejs nowej technologi albo spoja, caly czas probowalem szarpac do przodu. Teraz boje sie, ze juz nie bedzie mi sie nic chcialo i utkne w firmie i projekcie na nastepne 30 lat. Jak to rozwiazaliscie, co polecacie robic, zeby nie spoczac na laurach?
@FidoRS nie napisal, ze rzucil robote i zrobil sobie emeryture :P
moze to jest czas na powrot do platyny albo moze nawet diamentu w lolu xD
W innych zawodach codzienność, ale dla programistów jest to sytuacja nieporządana.
A 15k to w większości mit. Programiści co nie chcą emerytury zwyczajnie zarabiają więcej, 30k netto b2b dla
Różnie była i jak biznes rośnie to i mikroserwisow się #!$%@? taśmowo
@happy3dprints: jest szokujaca, nie wiem skad jestes ale malo firm oferuje w ogole takie widelki. Znam wielu przekoksow, ktorzy tyle nie zarabiaja, chyba tylko jeden devops, ktory jest mega zapalencem, certyfikatami sra dla funu a w domu ma osobista serwerownie na wszystkich kubkach, prometeuszach, elasticsearchach itp
@93michu93: to jest po prostu kolejny gościu oderwany od rzeczywistości. Wykop może wpędzać w kompleksy, że "jak to, 5 lat doświadczenia i tylko 15k na rękę, ale bieda" ale prawda jest taka, że bardzo niewielu programistów ma więcej patrząc chociażby po raportach i rozkładzie zarobków. Co nie znaczy, że nie ma takich co wyciągają i 40k
Ale może to ja mam inaczej niż wszyscy. Low latency jakby co here. Nie znam statystyk ani rozkładów zarobków. Mówię tylko, że 30k to jest pensja, którą da się zwyczajnie zarabiać programując w javie. Dla mnie 15k jako niesamowite zarobki nieosiągalne dla
sprawdzałem dwa różne raporty i wyglądało podobnie, javascript podobnie, PHP trochę mniej. Zatem jeśli ktoś mówi "ale bieda, cztery lata doświadczenia i nawet nie masz 15k na rękę" jest po prostu totalnie odklejony od rzeczywistości w Polsce i pisze jakby to