Aktywne Wpisy
OVHcloud +90
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
mickpl +464
Stano pedzioł w Kanale Zero, że nie ma pojęcia jak zrobić materiał o lobbingu co do dopłacania deweloperom, dłuższy niż 15 minut, żeby był interesujący i żeby było w ogóle o czym gadać.
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
"CZARNE DZIURY" NIE SĄ DZIURAMI
Obiekty kosmiczne o olbrzymiej masie gdy ich grawitacja przekroczy pewną wartość implodują podobnie jak dzieje się to z cysterną na filmie poniżej (film nie przedstawia potęgi próżni ale siłę z jaką powietrze atmosferyczne działa na ściany cysterny). Oznacza to, że protony, neutrony i elektrony zamiast tworzyć standardowy układ, w którym elektrony krążą po orbitalach j---a atomowego zostają ściśnięte do granic możliwości. Zmienia to gęstość materii sprawiając, że robi się ona bardzo ciężka w porównaniu do znanej nam materii. Czarne "dziury" to nic innego jak masywne skupiska energii o bardzo dużej gęstości przyciągające do siebie wszystko co znajdzie się w ich pobliżu. Nie oznacza to jednak, że czarne "dziury" pochłaniają jedynie energię, bo naukowcy znaleźli dowody na ich "parowanie". Oznacza to, że energia jest w stanie wydostać się z pola grawitacyjnego tego doskonale czarnego obiektu. Czarne "dziury" nazwane są dziurami, bo są czarne i wyglądają jak dziury w przestrzeni kosmicznej do których wpadają nawet fotony, ale dziurami nie są. Czarnymi dziurami stają się gwiazdy o olbrzymiej masie, których ogólna masa prowadzi do zjawiska zapadania się materii. Czarne dziury są tak masywne, że naukowcom udało się zaobserwować zakrzywienie fal elektromagnetycznych światła widzialnego wokół tych obiektów, które nosi nazwę soczewkowania grawitacyjnego.
I fakt największy nie zaobserwowano nic takiego do tej pory.
A co do tabelek, to można patrzeć patrzeć i coraz więcej symetrii i zależności się zauważa
8 + 1 = 9
7 + 2 = 9
6 + 3 = 9
5 + 4
6 + 9 = 15
15 to odwrócona wertykalne liczba 51
9