Wpis z mikrobloga

• 5
muszę znaleźć pracę na szybko.
Byłem dzisiaj na dniu próbnym w jednej robocie, niby wszystko okej.
Ale teraz leżę i se myślę, że stały kontakt z ludźmi, strach przed odebraniem telefonu od obcej osoby, do tego strach przed logistycznym ogarnięciem roboty mnie przerasta, a brak motywacji, r-------e zdrowie i wieczne przygnębienie sprawia że ni c---a, nie będę tam pracować. Szukam k---a jakiegoś wyjścia, obecnie mnie nawet na psychologa nie stać; czy jest jakakolwiek praca, w której nie ma kontaktu z ludźmi z zewnątrz, mogę sobie usiąść i poprostu pracować? Umiejętności nie mam żadnych, więc c--j mi w dupę. Czasem mam ochotę wszystko sprzedać albo oddać kolegom i iść sobie na ulice żyć, bo czemu nie. O studiach nawet nie ma co mówić, każdy myśli że dalej się kształcę, a ja od kwietnia gram se w gry i dostaje hajs i nawet mi nie jest głupio oszukiwać rodziców, bo to wszystko dzieje się przez nich. Pozdro wariaty.
#przegryw #depresja #fobiaspoleczna #psychiatria #psychologia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dew_k: Jeśli chcesz coś zmienić to musisz iść do pracy - jesteś młody, wszystko Ci wybaczą. Z reguły kontrakt podpisuje się na okres próbny więc jak nie będizesz dawał rady to zrezygnujesz. A co zarobisz to wrzucisz w psychologa lub zimową wyprzedaż gier na Steamie :) Powodzenia, trzeba się starać aby coś się zmieniło.
  • Odpowiedz
@dew_k Praca pomaga w tego typu problemach. Nie od razu, ale jeśli pójdziesz tam z nieco pozytywniejszym nastawieniem, istnieje możliwość, że się psychicznie ogarniesz. R-------e zdrowie to też nie problem. Idź do lekarza, zminimalizuj objawy, dbaj o własne ciało. (Osoba z przewlekłą chorobą here). Taktyka małych kroków. Wszystko jest do zrobienia, Miruś.
  • Odpowiedz