Aktywne Wpisy
Czy rezygnacja ze studiów na przedostatnim semestrze to dobra decyzja?
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
freddd +294
Pamiętasz - plusujesz
#gimbynieznajo
#gimbynieznajo
Byłem dzisiaj na dniu próbnym w jednej robocie, niby wszystko okej.
Ale teraz leżę i se myślę, że stały kontakt z ludźmi, strach przed odebraniem telefonu od obcej osoby, do tego strach przed logistycznym ogarnięciem roboty mnie przerasta, a brak motywacji, r-------e zdrowie i wieczne przygnębienie sprawia że ni c---a, nie będę tam pracować. Szukam k---a jakiegoś wyjścia, obecnie mnie nawet na psychologa nie stać; czy jest jakakolwiek praca, w której nie ma kontaktu z ludźmi z zewnątrz, mogę sobie usiąść i poprostu pracować? Umiejętności nie mam żadnych, więc c--j mi w dupę. Czasem mam ochotę wszystko sprzedać albo oddać kolegom i iść sobie na ulice żyć, bo czemu nie. O studiach nawet nie ma co mówić, każdy myśli że dalej się kształcę, a ja od kwietnia gram se w gry i dostaje hajs i nawet mi nie jest głupio oszukiwać rodziców, bo to wszystko dzieje się przez nich. Pozdro wariaty.
#przegryw #depresja #fobiaspoleczna #psychiatria #psychologia