Aktywne Wpisy
miku555 +886
Fenomenem jest dla mnie to, że praktycznie cała polska historia i kultura napisana jest z perspektywy bogatych elit.
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
WielkiNos +421
Chciałabym kiedyś zobaczyć jak taka juleczka odwala coś podobnego przed modlącymi się muzułmanami, ale nie zobaczę, bo bezrigczowe juleczki są odważne tylko przed cywilizowanymi i kulturalnymi polakami. Gdyby ją islamiści skopali po mordzie to by się nauczyła, że czyichś uczuć religijnych się w ten sposób nie obraża.
#bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa #p0lka
#bekaztwitterowychjulek #bekazlewactwa #p0lka
#mieszkanie #wynajem #pytanie #prawo #nieruchomosci #deweloperka
Komentarz usunięty przez autora
Oczywiście mogłaby wcześniej grzecznie zapytać czy umożliwisz jej zaprezentować lokal ale dalej wszystko zależy od twojej woli.
@PiccoloGrande: Może dlatego, że dla niego to problem? Nie każdy ma ochotę przyjmować do domu obcych ludzi jak jest zmęczony po pracy.
A tego typu uszkodzenia są normą przy wynajmowaniu mieszkania i może je bez problemu naprawić lub zostawić do naprawy z kaucji.
Ps. Nie rozumiem takich ludzi. Para studentów (1. rok) moje lokum wynajmowało, z rodzicami pojawili się na pierwsze oględziny ;) ale po kilku miesiącach coś tam się stało, nie wnikam co dokładnie,
@rzep: dokładnie, może jeszcze ma oprowadzać tych ludzi i zachwalać mieszkanie ( ͡º ͜ʖ
Mi tak zrobił właściciel mieszkania które wynajmowałam na pierwszym roku studiów gdy się wyprowadzałam, wkurzyłam się ale tylko trochę i postanowiłam go strollować.
Wpuściłam dwie pary po kolei z właścicielem i entuzjastycznie wszystkim zachwalałam mieszkanie ;)
- że fajnie bo monopolowy tuż obok, można zawsze skoczyć po wódeczkę i wesołe towarzystwo się kręci, nawet z okna można poznać fajnych imprezowych ludzi,
- że super bo okna na wschód, światło o
@rzep: Wynajmuję kilkanaście mieszkań i wiem, że jest to normą, dlatego przy normalnym ludzkim podejściu nawet niczego nie potrącam i biorę to na siebie. Ale przy delikwentach typu OP rozliczam wszystko sumiennie i dokładnie, nie zapominając, że transport, wniesienie i wynajęcie ekipy do skręcenia szafy też sporo kosztują ;). Dlatego ja
@PiccoloGrande: Pójście komuś na rękę to wpuszczenie oglądających w uzgodnionym dniu i godzinie, a nie "tego i tego o tej i o tej będą oglądający, ma Pan być".
Jak uważasz, że
Zaintrygowały mnie te zamki za >2k (ʘ‿ʘ). Dobra wkładka do drzwi kosztuje 100 zł, no ale ok.