Wpis z mikrobloga

#rails #programowanie #webdev #ruby

ok rails 4 i ruby 2 ma ktos sposob jak zrobic komentarze z odpowiedziami i zeby to ladnie dzialalo, wczesniej robilem z rails3 i ruby 1.9.3 z ancestry czy jak to sie zwalo i dzialalo, ale teraz zrobilem niby jest niby parent_id mi dodaje, ale w ogole mi potem nie segreguje po kolei :/ ze pod glownym komentarzem nie pojawiaja sie odpowiedzi do niego, tylko pojawiaja sie ponizej wszystkiego :/ malo tego jak usune glowny komentarz to odpowiedzi i tak zostaja, wczesniej wszystko ladnie dzialalo, a dawno sie railsami i tymi rzeczami nei bawilem, ale mowie przesiade sie na 4 i chce zrobic taki maly projekcik i fajnie jakby ktos podrzucil jakiegos tutka na takie komentarze lub cos co dziala w rails4
  • 7
@porque: najlepiej pobierz z gita wersję rozwojową ancestry a potem w gemfile zdefiniuj tą konkretną pobraną wersję. Dwa razy już miałem przypadek że nie narzuciłem wersji ancestry na sztywno i 'dziwnym trafem' użyło gema pod rails3 który się wykrzaczał.
@Dyzajash: u mnie niby chodzi ale nie segreguje wiadomosci tak jak pisalem, ale teraz to juz w ogole nie dziala bo przekombinowalem :/ ale sprobuje dac wersje tylko moze jakos zacznie jakims cudem dzialac :D