Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@noitakto: ludzie będą Cię hejtowac bo nie chcą się przyznać, że złapali się na OKAZJĘ W MEDIA EXPERT USB SZEŚDZIESIONT CZTERY GIGA ZA 79.99 PLN.
Nikt już tego nie używa w dobie taniego internetu i chmury. Nawet dziadkowie mojej różowej wiedzą jak działa OneDrive i jak sharowac duże pliki z rodziną ¯\_(ツ)_/¯

• Odpowiedz
@ksiak: No średnio rzetelny ten test. Wiadomo kabel tańszy, pewniejszy i sobie 10Gbps wyciągniesz tylko żebym miał co kopiować z miejsca na miejsce, żeby mi to robiło.
  • Odpowiedz
@papaj42: No spoko. Nie znam się na nośnikach instalacyjnych. Pewnie mógłbym wyśmiać kogoś tutaj z powodu braku wiedzy z mojej branży, ale tak się składa, że nikt nie daje o to j-----a, podobnie jako i ja nie daję j-----a o jakichś miśków z działu it, którzy mają mi dostarczyć po prostu działający sprzęt. Ale fakt, pomyślałem o braku zastosowania dla pendrajwów z własnej perspektywy. No, ale w większości przypadków komercyjnych
  • Odpowiedz
@sexlord: Myślałem, że nie rozmawiamy o hurtowniach tylko o zwykłym użytkowniku. Raczej każdy czy to w serwisie czy samemu robi to przez pena. A uzależnianie dostępu do swoich danych od zewnętrznego dostawcy to raczej też kiepski pomysł imo, no ale to już zależy od użytkownika i jak bardzo ceni sobie prywatność xd
  • Odpowiedz
@Radiativ: Też mi się wydaje, że ludziom po prostu gotuje się cebula w bigosie na samą myśl, że można wyłożyć 7k na lapka, drugie 7 na telefon, do tego trzecie 7 na ipada i jeszcze jakieś 16k na imaka, i mieć to jakoś tak w dupie. Myślę tak, bo zajadłość tych ludzi jest trochę religijna.
  • Odpowiedz
A uzależnianie dostępu do swoich danych od zewnętrznego dostawcy to raczej też kiepski pomysł imo, no ale to już zależy od użytkownika i jak bardzo ceni sobie prywatność xd

@papaj42: możesz sobie postawić NAS w domowej sieci.
  • Odpowiedz
Raczej każdy czy to w serwisie czy samemu robi to przez pena

@papaj42: Samemu zgoda, pena zrobisz szybciej. Na serwisie powinno po latać po PXE, ale znam paru serwisantów to instalacja z usb to pikuś przy tym ze instalują wersje bez aktualizacji a potem komp to sobie ściąga i mieli.... Takie orły.

A uzależnianie dostępu do swoich danych od zewnętrznego dostawcy to raczej też kiepski pomysł imo, no ale to
  • Odpowiedz
@noitakto: Nigdzie w IT nie ma ekosystemów od Apple, to jest system dla upośledzonych technologicznie. Nie wiem czemu ty miałbyś kogoś wyśmiewać, bo to ty w pierwszej kolejności zacząłeś się wymądrzać na tematy o których nie masz pojęcia xd I nikogo raczej nie boli d--a o kasę, bo to nie jest problem w-----ć 7k na lapka. Sęk w tym, że przeważnie ludzie, którzy kupują te laptopy, mogliby równie dobrze kupić
  • Odpowiedz
@papaj42: Ja prdl z wami gadka to jest rzeczywiście syndrom elektrody. Spoko, se tam używajcie czego chcecie, mnie to w sumie j---e. Mogę być upośledzony technologicznie, nie ma problemu xd. Ja tam jestem zadowolony z Apple, pracuję na laptopie, imaku, iPadzie i iphonie i w życiu bym tego nie zamienił na inny sprzęt. Ale może gdybym pracował w jakiejś serwerowni czy czymś takim, to może byłoby inaczej. Ale pracuję w
  • Odpowiedz
Tak na marginesie - używa ktokolwiek jeszcze usb sticków?

@noitakto: ło panie, to jak ja bym podłączył bezprzewodową klawiaturę i mysz. Serio korzysta ktoś jeszcze z laptopów bez podłączenia pod monitor przynajmniej 24 cale?
  • Odpowiedz
@jaczyliktoo: Hm. Mój macbook działa z tą samą klawiaturą i myszką co imak. Ale fakt, monitor podłączam z rzadka wprawdzie, ale przez przejściówkę hdmi. Oh well, mam za to ładny sprzęt bez tysiąca portów. Jak dla mnie to jest ok. Trochę jak z tym żartem „panie na c--j żeś pan kupił te porsze?! Do tego ani pół worka ziemniaków nie wlizie” ;)
  • Odpowiedz
Nigdzie w IT nie ma ekosystemów od Apple

@papaj42: xDDDDD Przejdź się do pierwszego lepszego domu mediowego, studia nagrań. Tam windowsa nie uświadczysz.

Wiem, że mogę, ale przeciętny user takich rzeczy po prostu nie robi bo tego nie ogarnia
  • Odpowiedz
@noitakto: Założyłem, że masz kompleksy, bo sam zacząłeś przechwałki za ile to tych sprzętów się nie kupuje, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie w dyskusji. I jeszcze wciskasz innym, że ich boli d--a, bo ty masz drogi sprzęt a inni nie XD Dobrze się czujesz? Ludzie mają droższe stacjonarki niż te twoje urządzenia razem wzięte, ale nikt normalny nie rozpowiada za ile kasy to złożył, bo po co? Pieniądze wydane na
  • Odpowiedz