Aktywne Wpisy
kricalke +18

Ka4az +191
Słyszałem o tym, że Ikea ma problemy. I szczerze niech ginie patrząc co zrobiła z cenami XD
Dla porównania rok 2021 vs 2023. Nie wierze, że ta podwyżka jest normalna w ciągu dwóch lat.
#ikea #inflacja #gospodarka
Dla porównania rok 2021 vs 2023. Nie wierze, że ta podwyżka jest normalna w ciągu dwóch lat.
#ikea #inflacja #gospodarka

Komentarz usunięty przez moderatora
Ja używam pythona głównie do obróbki danych (np. wyszukiwanie interesujących mnie pakietów w zrzutach z windump, analiza zawartych w nich danych oraz tworzenie wykresów do raportów (matplotlib) etc.) plus kontrola sprzętu.
Nie robię nic związanego ze stronami WWW (to chyba jest Django tak?), więc zależy mi najbardziej na wydajności skryptów oraz prostocie pisania jaką daje mi python.
Tak na szybko - Czy Ruby pozwala
Komentarz usunięty przez moderatora
Nauczyłem się python, bo:
1. Jest popularny w mojej firmie. tj. mam pewność, że python będzie na każdej maszynie (ostatnio IT szaleje z zabieraniem uprawnień i inżynierowie muszą się prosić o instalacje czegokolwiek - SIC!)
2. Mam gotowe biblioteki do obsługi sprzętu.
Denerwuje mnie trochę atmosfera w korporacji (poza moim działem), podobała mi się organizacja jaką widziałem tydzień temu u Niemców i chce się nauczyć czegoś nowego...
Jest też coś takiego jak R Server dzięki czemu cały kod można odpalać na zdalnej maszynie.
Jak znasz Pythona, to nie ma co uczyć się Ruby. To prawie to samo. Lepiej nauczyć się czegoś zupełnie innego :)