Wpis z mikrobloga

Kontynuacja tego wpisu:

https://www.wykop.pl/wpis/61121419/krakowska-sie-robi-na-razie-trwa-osuszanie-a-za-ja/

Krakowska już po ok 12h w zimnym dymie. Jeszcze pare godzin i odwieszam ją do podsuszania. W tej chwili masa batona spadla o ok 80g w stosunku domasy sprzed wedzenia.

#gotujzwykopem #wedzenie #diy
Pobierz
źródło: comment_1634558149aYgi5SpRoqBb2vrQ8Y9BOt.jpg
  • 8
@lagrande: krakowska firmy Krakus w markecie kosztuje £13.33 za kilogram.

Tutaj zapacilem £30.55 za 6.5 kilogramoe miesa, jakies max £1 za przyprawy, £4 za oslonki, £6 za wiórki do wedzenia i ok. £2 za energie (grzalka zuzywa 1.5kW, ale nie chodzi caly czas po nagrzaniu wedzarni).

Spadek masy bedzie ok 30% wiec za 1kg wyjdzie jakies £10.22 za kilogram o ile nie #!$%@? obliczen.

Roznica niewielka, ale też mieso kupuje u