Wpis z mikrobloga

@kryptonim_putas średnia płaca też jest niczym, jeśli nie weźmie się pod uwagę inflacji, siły nabywczej pieniądza i siły waluty. To niestety nadal Ty nie masz merytoryki rzucając słupkami, nie wiedząc co znaczą ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
nie potrafi napisać nawet jednego argumentu nie wspierając się TVPiS, to troll lub wyborca pisu

Ja potrafię. Popatrz wyżej. Wszystkie wskaźniki makro (może poza inflacją, ale to problem Keynessowskiego podejścia do covidowego spowolnienia i dotyczy całego świata) są wyraźnie lepsze niż za peło.

@Deska_o0:
  • Odpowiedz
@SkorpionX: Kiedyś w sieci były strony opisujące afery Platformy. Wiadomo, że dziś poziom afer niebywale skoczył ale tamci też nie byli czyści. Jeżeli myślisz, że po zmianie władzy ktoś beknie za obecny stan państwa to się grubo mylisz.
  • Odpowiedz
@MLGkunek:

przestań bo dysonans poznawczy rozerwie mu tę bogatą w wolne cm3 mózgoczaszkę. Gość jest merytoryczny i ma wiedzę, więc wiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) A używanie terminu "symetrysta" jest dla mnie znakiem, że mam do czynienia z posiadaczem ujemnego IQ.
  • Odpowiedz
Nie chce mi się Ci tłumaczyć świata, bo widzę, że nie chcesz niczego zrozumieć.

Nie będziesz mi tłumaczyć świata bo nie masz niczego sensownego do powiedzenia. Wszystkie twoje hasełka zostają zmiażdżone przez dane i wskaźniki.

ile kosztuje bochenek chleba ale nie taki ze skupu

Tyle,
  • Odpowiedz
obecnie naszą gospodarką potrzebuje większej ilości pracowników

To pewnie dlatego, że z roku na rok pod rządami PiSu się kurczy xD

Serio, to woła o pomstę do nieba. Powinien być jakiś przedmiot w szkole tłumaczący takie podstawowe pojęcia. Potem tłuk jeden z drugim nie ma pojęcia o świecie dookoła.

@SkorpionX:
  • Odpowiedz
@kryptonim_putas no tak, słupki w TVP rosną, ludziom żyję się lepiej

Ale wiesz że pandemia odbiła się na światowej gospodarce nie tylko polskiej? Lockdowny i inny syf wprowadziło wówczas mnóstwo państw.

@MLGkunek No tak. Nie wiem, co to niby zmienia ale tak.
  • Odpowiedz