Aktywne Wpisy
ryszard-kulesza +279
Czy ja dobrze zauważyłem, że wykopki zbiorowo uznały, że coś tak powszechnego w naszej cywilizacji, jak posiadanie psa jako zwierzęcia domowego jest "lewackie"? xDDD
Jakieś brednie o "julkach", "psieckach" tak jakby tylko takie osoby posiadały psy, ogółem traktowanie psiarzy, jakby ich pupile były jakąś nowomodną fanaberią wymyśloną przez lewicę xD
#psy #bekazpodludzi #bekazwykopkow
Jakieś brednie o "julkach", "psieckach" tak jakby tylko takie osoby posiadały psy, ogółem traktowanie psiarzy, jakby ich pupile były jakąś nowomodną fanaberią wymyśloną przez lewicę xD
#psy #bekazpodludzi #bekazwykopkow
o__0 +309
Ja tak, i zawsze mnie to dziwiło, co takiego szatańskiego jest w wykrawaniu dyń, zbieraniu cukierków czy oglądaniu horrorów. W moim przypadku słyszałem to od katechetki w szkole, moja klasa raczej w to nie wierzyła ale pomyślnie sobie ile może być katechetów w szkołach, którzy wpływają na te dzieci.
A jak było u was ?
Co do samego święta to u mnie w rodzinie nawet najbardziej wierzące osoby mają wywalone czy ktoś je obchodzi czy nie, natomiast spotkałem się na ulicy z sytuacją gdy staruszka obrzucała przekleństwami dziewczyny przebrane za czarownice na Halloween.
Czy ksiądz kiedyś widział ile masońskich reklam jest w takich czasopismach? Moze by mu to otwarło oczy na źródło ich utrzymania xD
@Antwit: albo spotkałeś się z #!$%@? co sami nie rozumieją w co wierzą, albo nie zrozumiałes o czym mówili ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z katolickiego punktu widzenia to wygląda tak (bez przerzucania się błotem, mówię po prostu skąd ta 'szatańskość" się bierze):
istnieje rzeczywistość duchowa (no ba, mówimy tu o ludziach wierzących w Boga, anioły itd). A więc istnieje też duch zły, opętania itd. Tak samo jak można modlić się i prosić dobrego boga o wsparcie tak można też "zapraszać" szatana do swojego życia. Stąd Kościół uważa, za niemądre zabawy we wszelkie okultyzmu czy magie,
@Antwit: to jest za wesołe a ty nie masz być wesoły