Wpis z mikrobloga

Trochę przyjanuszowałem.

Byłem się odlać na stacji BP, wychodzę, a pani mnie woła, ze toaleta jest płatna, bo nic nie kupiłem. (Dla gości płatna 2pln, a darmowa pod warunkiem zakupu za 5pln/osoba - taka karteczkę pokazała).
Ja mówię, że oczywiście, zapłacę 2 PLN kartą, ale chciałbym dowód zakupu.

A ona na to, że wcale nie musi wystawiać na to ani paragonu ani FV.
Można tak?

#januszalfa #januszebiznesu #pracbaza
  • 68
Bo #!$%@? wołanie na stacji 2 zł za sikanie to jest śmiech na sali

@Crock92: płacenie za skorzystanie z toalety to śmiech na sali, ale każdy chciałby lać w czystej. Skoro stacja nie zarabia na Tobie sprzedając paliwo czy cokolwiek innego, to IMO ma pełne prawo poprosić o pieniądze za udostępnienie Ci czystego kibla. Gdzie tu widzisz śmiech na sali?
@damiano_polishiano: nie mozna, usluga=dowod zakupu.
Mnie kiedys napadla babcia klozetowana dworcu, powiedzialem, ze zaplace, ale niech daje papier do wytacia rak bo nie ma. Dala mi jeden listek papieru toaletowego XD.
#!$%@? mnie, kazalem jej wystawic dowod zakupu, wypisala kp, ale chyba poerwszy raz w zyciu, bo wpisala wszedzie 2zl,w kazde puste pole :)
ma pełne prawo poprosić o pieniądze za udostępnienie Ci czystego kibla

@sowiq: A ja mam prawo poprosić o paragon za udostępnienie czystego kibla
Ja rozumiem w jakiś schroniskach górskich, czy coś, gdzie rzeczywiście każde użycie to są realne koszty związane z wywozem / utylizacją czy tam uzdatnieniem tych ścieków, ale w miejscach gdzie i tak sprzątają prawdopodobnie regularnie co x czasu niezależnie od liczby klientów to tak średnio bym powiedział, typu
no właśnie. Ja mam prawo poprosić o paragon za zapłacenie za czysty kibel ;)

A ja mam prawo poprosić o paragon za udostępnienie czystego kibla

@damiano_polishiano @Crock92: oczywiście, że tak. Ale nie odnosiłem się do kwestii paragonu, tylko płacenia za skorzystanie z toalety.

ale w miejscach gdzie i tak sprzątają prawdopodobnie regularnie co x czasu

Ale co to w ogóle za argument? Równie dobrze możesz powiedzieć, że nie powinieneś płacić rachunków
jeżeli na dodatek jest emerytką albo jest na etacie w innym miejscu to ma niski zus i teoretycznie jej się to może opłacać, po prostu "dorabia" sobie 1k miesięcznie na tym kiblu, w praktyce pewnie więcej ale nikt jej tam nie skontroluje, musiałby jakiś urzędnik stać i liczyć ilu miała klientów

@SpalaczBenzyny: ( ͜͡ʖ ͡€) kombinacja alpejska, zaimponowałeś mi opisem tego rozwiązania.