@nikita1: W tego typu komiksach łamana angielszczyzna jest robiona specjalnie. Tylko kulki reprezentujące kraje, gdzie angielski jest językiem urzędowym (plus USA) mówią dobrze po angielsku.
@gumowy_ogur @nikita1: @Gorion103: Prawda jest taka, że większość Polaków ma Czechów za takie pocieszne stworki co śmiesznie mówią i są naszymi przyjaciółmi. Natomiast kolega Czech mi mówił że oni mają Polaków za Cwaniaczków, kombinatorów i oszustów, także ten.. xD
Jesteśmy jak ten mega dynamiczny kumpel który lekceważy swojego najlepszego przyjaciela, ma w dupie jego zdanie, sprzedaje mu kuksańce i uważa że to najlepsza relacja na świecie, z
_@nikita1: W tego typu komiksach łamana angielszczyzna jest robiona specjalnie. Tylko kulki reprezentujące kraje, gdzie angielski jest językiem urzędowym (plus USA) mówią dobrze po angielsku._
@Zashi: ooo, nie wiedziałem, że w USA język angielski nie jest językiem urzędowym :o
@Plp_ no akurat oni to takie stosunki kumpelskie mają z Niemcami. My dla nich to jesteśmy upierdliwymi gośćmi ktorych nie lubią ale znoszą bo impreza jest u nich.
Generalnie ci Starzy Czesi nie lubią Polaków. Młodzi już mają w nosie bo patrzą na nas jak na Debili skoro latamy do kościółka :) To my dla nich jesteśmy pocieszni :)
@Lisowczyk: mamy większe PKB, średnia płaca jest u nas minimalnie wyższa niż w Czechach, przeciętny sąsiad z południowej granicy wiele się nie różni od Polaka. My mamy przynajmniej kilka większych miast poza stolicą, u nich jest właściwie tylko Praga - reszta to dziury zabite dechami (podobnie zresztą, jak i u nas). Nie powiedziałbym, że Czechy to bogatszy kraj niż my - raczej jesteśmy na podobnym poziomie.
@Lisowczyk: Słowaków bardzo lubią, zazwyczaj mówią o nich "bracia Słowacy". Jedyne na co narzekają, to że zajmują im miejsca na uczelniach XD Do Niemców czują respekt, wiecznie się do nich porównują, do zarobków, cen, itp. Na Polaków mają wywalone, rzadko widzę jakieś porównania do Polaków, jest trochę negatywnych stereotypów, ale ogólnie nie są jacyś uprzedzeni. Czesi na masę robią zakupy w Polsce, głównie jeżdżą po materiały budowlane, wózki dla dzieci,
@nikita1: @Gorion103:
Prawda jest taka, że większość Polaków ma Czechów za takie pocieszne stworki co śmiesznie mówią i są naszymi przyjaciółmi. Natomiast kolega Czech mi mówił że oni mają Polaków za Cwaniaczków, kombinatorów i oszustów, także ten.. xD
Jesteśmy jak ten mega dynamiczny kumpel który lekceważy swojego najlepszego przyjaciela, ma w dupie jego zdanie, sprzedaje mu kuksańce i uważa że to najlepsza relacja na świecie, z
@Zashi: ooo, nie wiedziałem, że w USA język angielski nie jest językiem urzędowym :o
Generalnie ci Starzy Czesi nie lubią Polaków. Młodzi już mają w nosie bo patrzą na nas jak na Debili skoro latamy do kościółka :) To my dla nich jesteśmy pocieszni :)
Komentarz usunięty przez autora