Aktywne Wpisy

cirilla1989 +209
Może to dziwne/śmieszne a może nie. 80% klientami kwiaciarni przy cmentarzach są panowie którzy stracili zony/partnerki i kultywują ich pamięć przychodzac nawet 2x w tygodniu zapalić znicza czy kładąc kwiatka. To tak z moich obserwacji z pracy. Smutna prawda o kobietach trochę.
#praca #pracbaza #pamiec #niebieskiepaski #kultura
#praca #pracbaza #pamiec #niebieskiepaski #kultura

Patus_z_bloku +136
Czemu otwarte mówienie o tym, że przy zmianie pracy przede wszystkim interesuje mnie hajs jest źle postrzegane?
Co mnie obchodzi dynamiczny zespół, ciekawy projekt i szanse na duży rozwój jeśli nie idzie to w parze z adekwatnym wynagrodzeniem?
A tak swoją drogą przy jakiej podwyżce zmienilabys pracę? 5% 10% >20%?
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja np. chętnie zmieniłbym pracę na mniej płatną, gdyby miała nowe technologie, które aktualnie chce rozwijać. To samo wolałabym mniej płatną pracę z fajnymi ziomkami w moim wieku,
@AnMarie:
Odwróć trochę
Komentarz usunięty przez autora
@AnMarie: przez kogo jest źle postrzegane? Jak prowadzę rekrutację do firmy, w której pracuje to taką odpowiedź uważam za coś normalnego.
Pracodawca: Mimo mam poinformować że chcemy Pana zatrudnić.
Pracownik: Dlaczego państwo wybraliście mnie?
Pracodawca: Mieliśmy dużo lepszych ale Pan zażyczył sobie najmniej pieniędzy, z tych którzy byli do zaakceptowania
@AnMarie: Bo większość ludzi to mentalni niewolnicy i boją się postawić swojemu Panu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szczególnie ludzie w IT mogą wybierać pracę w firmie która go interesuje. Bo wiadomo, że zarobki wszędzie będą lepsze