Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Poemat: moj prawy bark non stop strzyka, puka, trzeszczy, przeskakuje ale nie boli, czasami jak sie rozciągam to jakiś nerw czuje jak przez całą rękę od prawego barku do palca serdecznego ból,
lewy bark normalny
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Poemat: super sie czyta :)
Masz może jakieś porady na płaskostopie dla człowieka 32lat? Na codzien nie bolą mnie stopy; jedyne kiedy mnie bolały go jak poszedłem na windsurfing i pierwszy raz poczułem, że tam są faktycznie mięśnie, które sterują deską.
Jest jakiś podstawowy zestaw ćwiczeń który polecasz? czy raczej trzeba się wybrać do fizjoterapeuty aby obejrzał i dobrał pod konkretny przypadek? Pytam, bo jak byłem młodszy to kazali mi
  • Odpowiedz
@Poemat: a mi, kiedy się przekręce na boki na maxa, to stawy strzelają-kręgosłup po srodku, kark, łokcie no wszystko, ale tak, że ludzie w pokoju obok czasem słyszą. Jak byłem u lekarza to powiedzial coś w stylu, że to normalne, ale nwm, robi się coś z takimi rzeczami?
  • Odpowiedz
  • 0
@Poemat możesz coś więcej o tym płaskostopiu powiedzieć? Fizjoterapeuci mówią że mam nad wyraz płaskie stopy, ale właśnie polecają przenoszenie woreczków. Co byś polecił jednak zamiast (czy może obok) tego?
Coś takiego też ma sens? https://youtu.be/QGlS_lwFSOw (główna treść od 0:50)
  • Odpowiedz
@kwdk: mi też kiedyś rąbnął bark podczas treningu siłowego,po powrocie do treningów po przerwie. Było coś jak tutaj w punkcie pierwszym (ból z przodu barku gdzieś tak w środku) Od razu poszedłem do fizjo, też mówił coś o rotatorach. Rozluźnienie mięśni (bark i plecy), coś z nerwami bo mi dusił całą łapę od barku do łokcia po tricepsie, fala uderzeniowa. Trening przerwałem tylko na tydzień, potem mogłem normalnie trenować uważając.
  • Odpowiedz
@thewickerman88: mnie trochę bolało bardziej od góry barku aż do połowy ramienia, ból na tyle silny ze uniemożliwiał trening góry. Właśnie muszę sobie coś poczytać jak to fizjo działa bo nie chce mi się wierzyć że coś co bolało mnie parę miesięcy można byłoby uleczyć w tydzień :D
  • Odpowiedz
@Beniz_Szatana: Z doświadczenia, jeżeli oprócz fałdów nic innego nie było, dobry rehab zamyka się w tym przypadku w ~5 tygodni od artroskopii do poczucia pełnej kontroli kolana i braku bólu spoczynkowego (może się pojawiać przy intensywniejszym wysiłku jeszcze).

Ortopeda co wizytę mi odciąga krew z kolana bo cały czas się zbiera. Obrzęk jeszcze minimalny mam

I tu jest klops - być może coś spierpapier w trakcie wycinania, być może wdało
  • Odpowiedz
@Poemat wielkie dzięki za wyjaśnienie i doradzenie. Tylko te dwa fałdy były wycinane. Do tego mam chondromalacje II stopnia ale to nie powinno raczej mieć wpływu na to. Jeszcze tylko dopytam. Polecasz picie środków typu Flexi Stać extra? One faktycznie pomagają na chondromalacje? Smak mają tragiczny a pić to trzeba dluzej żeby były efekty więc wolę dopytać czy gra jest warta świeczki.
  • Odpowiedz
Dzięki za podpowiedzi.. Zrobiłem dzisiaj teleporade z PZU bo mam pakiet z ortopedą. Wyjaśniłem co i jak. Stwierdził, że to za długo coś trwa i dał skierowanie na rezonans. Zobaczymy co to tam w środku siedzi.
  • Odpowiedz