Aktywne Wpisy
JanDzbanPL +443
Możesz być najlepiej zapowiadającym się piłkarzem świata, zarabiać kupę hajsu a i tak baba ciebie wystawi xD #logikarozowychpaskow #rozowepaski #fcbarcelona #gownowpis
polutek +82
pomyślicie a co ty na Ukrainie jesteś?
nie, jestem w polskim pociągu do Szczecina
#pkp #intercity #bekazniemogepowiedzieckogo
nie, jestem w polskim pociągu do Szczecina
#pkp #intercity #bekazniemogepowiedzieckogo
Samoobrona w Polsce: Proszę się schować w szafie i zadzwonić na Policję, poczekać 15 minut aż przyjedzie dwóch kiełbasiarzy, którzy strzelali tylko na strzelnicy i nie zrobiliby 20 pompek XDDDD
#heheszki #policja #kryminalne #bekazpodludzi #prawo #niebieskiepaski #bron #usa #polska
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@hirko: to przeproś matke ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po drugie, skoro prawo nie działa to podaj jakieś przykłady gdzie słuszna obrona swojego mienia lub osoby skończyła się więzieniem. Znowu, nie obchodzą mnie twoje opinie.
Chwila googlowania i proszę bardzo.
I kolejny
W Polsce mamy akurat w miarę stabilny dostęp do broni (co mówię jako praktyk, a nie z ustaw), a przepis o obronie koniecznej pokrywa w zasadzie wszystkie realistyczne
Proszę kolejny przykład:
https://lublin.se.pl/dwa-ciosy-od-zawodnika-mma-michal-nie-przezyl-horror-w-rykach-aa-ZwBg-VCSL-61aQ.html
Ziomek miał kilka godzin czasu na uniknięcie konfrontacji a i tak podjął decyzję o tym aby pozostać na miejscu po czym dźgnął agresywnego typa w klatkę. Został skazany bo miał mnóstwo okazji aby uniknąć tej sytuacji a i tak tego nie zrobił.
W drugiej sytuacji udupilo typa to że dźgał napastników po plecach gdy uciekali a nie sama obrona.
Co do tego przypadku pobicia, czas pokaże. Tu nie było żadnej samoobrony, nie chcesz mi powiedzieć, że zawodnik MMA bał się najebusa?
Komentarz usunięty przez autora