Wpis z mikrobloga

Czy to tylko przypadłość ludzi z produkcji/magazynu czy ludzie to po prostu świnie? Do tej pory pracowałem właśnie na dwóch produkcjach i teraz sie trafiło na magazyn z braku lepszej pracy na horyzoncie i w każdym z tych miejsc istniało totalne kolesiostwo, obgadywanie,śmianie się z nie wiadomo czego,nie można wejść w dyskusje i wypowiedzieć się o czymś wychodzącym poza schemat heh passat 1.9 tdi to dobra młoda furka(powiedz ze to stary samochód o samochodzie z 2004 to Cie zjedzą) po prostu już mam tego dosyć. Czy w pracach biurowych jest to samo? Nie długo kończę studia i liczę na lepsze perspektywy a jak nie to chociaż na lepsze otoczenie bo każda moja zmiana pracy następowała w momencie gdy mowiłem dość tym ludziom...
#pracbaza
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shinyz0: czym się przejmujesz że nie masz o czym z nimi rozmawiać?? że nie dorastają ci intelektualnie do pięt?? olej to człowieku - idziesz do pracy popracuj i wróć do domu do normalnego życia ... to tylko 8h - w pracy nie ma kolegów, nie ma poważnych tematów, nie ma koleżeństwa i nie ważne czy magazyn produkcja czy biuro ... (pracowałem wszedzie obecnie biuro) wymieniasz uprzejmości i nara - bez
  • Odpowiedz
@brakmaila: no tylko jestem osobą, która strasznie się przejmuje a jak mam tam jeszcze z nimi siedzieć 8h przez 5 dni i tylko pilnować się żeby nie wlecieć im na języki to mnie to juz powoli wykańcza
  • Odpowiedz
@Shinyz0: siedzę sobie w biurze właśnie, popijam kawkę, słuchawki na uszach, jakiś podcast leci i robię swoje. Jak gadamy o samochodach to głównie o jakiś youngtimerach typu LS400 którego kumpel chce sobie kupić dla zajawki ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wszyscy jeżdżą raczej nowszymi samochodami, bez wychwalania jednej czy drugiej marki. Pracowałem na produkcji i to było kongo, wieczna walka o miejsce w hierarchii, gnojenie młodych i
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Shinyz0:
W biurach też bywa że tak jest ale raczej wśród starszych ludzi. W młodych zespołach 20-40 ludzie są bardziej otwarci. Takie przynajmniej mam wrażenie na podstawie praktyk i stażów w jakichś mniejszych biurach vs praca w korpo.
  • Odpowiedz
konto usunięte via otwarty_wykop_mobilny_v2
  • 5
@Shinyz0: W biurze jak będzie dużo babek to możesz jeszcze zatęsknić za samochodami jak one zaczną n---------ć o swoich bachorach. Raz jak taka jedna skończyła swój monolog o tym "co brajanek robił w wakacje" to zapytała co się tak nie odzywam. Jak odpowiedziałem jej, że nie interesują mnie cudze dzieci to do zmiany pracy ze mną już nie gadała. Odezwała się dopiero jak rzuciłem kwitami i chciała wyczaić, gdzie idę,
  • Odpowiedz
. to tylko 8h - w pracy nie ma kolegów, nie ma poważnych tematów, nie ma koleżeństwa i nie ważne czy magazyn produkcja czy biur

@brakmaila: serio? Jak dla mnie to jest podstawa. Atmosfera w pracy jest ważniejsza niż nawet wypłata. Przecież spędzam 8h dziennie xD

Czy w pracach biurowych jest to samo? Nie długo kończę studia i liczę na lepsze perspektywy a jak nie to chociaż na lepsze otoczenie
  • Odpowiedz
@pan_warell ale ja ide z radoscia :) lubie swoja prace mimo iz to praca z klientem .. Ale robie swoje i czesc jak czapka:) bez spiny itd. Jak zetelnie pracuje 8h nikt sie do mnie nie p----------a.
  • Odpowiedz