Aktywne Wpisy

Ejber_z_Fyrtla +204
Taka rozkmina mnie naszła przy porannej kawusi.
Nie sądzicie, że na butelkach z alkoholem też powinny być infografiki o szkodliwości? Takie jak znajdują się na paczkach od papierosów.
Do tego dorzucalbym fotki na butelkach obszczanego menela i przemoc domową.
Jakie jest wasze zdanie?
#alkoholizm #uzaleznienia #zdrowie
Nie sądzicie, że na butelkach z alkoholem też powinny być infografiki o szkodliwości? Takie jak znajdują się na paczkach od papierosów.
Do tego dorzucalbym fotki na butelkach obszczanego menela i przemoc domową.
Jakie jest wasze zdanie?
#alkoholizm #uzaleznienia #zdrowie
onomatopeja_ +93
Sobota rano i humor gitówa. Właśnie nadpłaciłem kredyt co skróciło mi okres kredytu o 1/3, luty w pracy zapowiada się największą wypłatą w obecnej firmie do tej pory, mimo 35 lat, mam życiową formę na siłowni, porobiłem sobie w tym roku wszystkie badania jakie tylko mogłem, wszystko w normie, lekarz stwierdził że jestem chodzącym okazem zdrowia, od środy tydzień urlopu i wyjazd z przyjaciółmi na gruby balet, wpadł bonusik od pisowych śmieci

#gielda
Komentarz usunięty przez autora
Z tym gazpromem to po prostu wziął solidną spółkę value, która spadła w 2020 i tak naprawdę dopiero teraz pojawiły się fajne zyski,
@bart40404: Kto powiedział że wtopił? Te płynne Singapurskie reity trzymają się nieźle, ładnie podbijały, poza tym to inwestycje long termowe nastawione na dywidende.
@DubKidz: Tylko gazpromy, urany itd. miały według niego uzasadnienie i nastawienie na upadek OZE co się właśnie dzieje. Więc zajebiste wyczucie rynku.
@Sabarolus: Jakbyś zainwestował w dotcomy czy obligacje subprime też byś zarobił... do czasu xD Jeśli patrzymy na bezpieczne inwestycje w bardzo długim horyzoncie obecne wzrosty na faangach nie mają znaczenia, chociaż sam osobiście uważam że to świetne biznesy i wielkim polem do rozwoju.
@KochanekAdmina: a Ty myślisz, że Gazprom to tak będzie rósł w nieskonczoność? W 2011 niektórzy również myśleli, że srebro po 100usd za uncje to chwila.
@KochanekAdmina: jakie znowu obligacje subprime?
Subprime to były kredyty i potem w oparciu o nie tworzyli MBSy czyli listy zastawne, a nie żadne obligacje. Wiesz w ogóle o czym mówisz?
@KochanekAdmina: mielismy bańkę Nifty-Fifty, moim zdaniem charakterem bardzo zbliżoną do tego co jest teraz na FAANGach - ktokolwiek zainwestowal w nie w czasie bańki i tak zarobił, choć o ile dobrze pamietam, przez długi czas nie pobiły potem indeksu.
@Sabarolus: dywidenda raczej będzie w nieskończoność ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
@Sabarolus: A czym jest MBS jak nie pochodną obligacji? W skrócie myślowym żeby każdy
@KochanekAdmina: owszem, Microsoft lub Apple raczej tez nie przestaną jej płacić ( ͡º ͜ʖ͡º)
@KochanekAdmina: niby tak, ale nie do końca, ale dobra, nie bede sie czepial ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bart40404: tak, ale w porównaniu do tego ile czasu na mowienie o zlocie poświeca, to klapa. Zloto okazalo sie jednym z najgorszych aktywow przy tej panemicznej skali druku