Japończycy odkryli,że nattokinaza w natto niszczy białko kolca koronawirusa
Japońscy i tajwańscy naukowcy odkryli w swoim artykule Degradative Effect of Nattokinase on Spike Protein of SARS-CoV-2, że enzym nattokinaza jest zdolny do rozpuszczania kolca białka w organizmie człowieka.
haston z- #
- #
- #
- #
- #
- 93
Komentarze (93)
najlepsze
Natto jest powszechnie stosowane w kuchni japońskiej jako produkt śniadaniowy, podawany z takimi dodatkami jak ryż czy ryba. Ma śluzowatą konsystencję oraz charakterystyczny smak i zapach, który można złagodzić stosując dodatki takie, jak: jogurt, serek wiejski, świeża cebula czy musztarda. Chociaż wygląd natto nie pozostawia dobrego pierwszego wrażenia, to jego wartość odżywcza wszystko rekompensuje. Natto to doskonałe źródło białka, błonnika, witamin i minerałów. Dodatkowo bakterie Bacillus subtilis natto
@ni0bi: po co iść do pracy w dobie zasiłków. I tak ci na nic pieniędzy nie starczy.
https://polskieradio24.pl/5/1222/artykul/2890006,najlepiej-przebadana-szczepionka-ze-wszystkich-naukowcy-pan-walcza-z-mitami
@kwaz1: Putin natomiast ma 100% skuteczności w zapobieganiu transmisji wirusa :)
Czyli sprawdza się to co już od dawana przypuszczałem.
nie tyle kiszonki co bakterie ale tak. to jest i bedzie rewolucja. bo bakteriami mozna bedzie leczyc hoho wiekszosc chorob metabolicznych i przewleklych z rakiem wlacznie.
Raczej na kulturach komórek HEK293 hodowanych poza ciałem, o czym jest w artkule.