Aktywne Wpisy

Iudex +774
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
źródło: temp_file3228799643542880693
Pobierz
Momento83 +584
Jakby mi ktoś kiedys powiedział, że można czuć nostalgię za jakimiś obcymi ludźmi z internetu, których nigdy w życiu nie spotkałem, to tylko bym się k---a uśmiechnął w środku i poszedł dalej
A dziś to tu tylko tak zostawię..
@ignis84
A dziś to tu tylko tak zostawię..
@ignis84
źródło: temp_file1418152492926085591
Pobierz

Część druga niżej xD
#studia #heheszki #humorobrazkowy
źródło: comment_1633168357wCecNXs26LBjzIv8O5SC9D.jpg
Pobierzźródło: comment_1633168445Nuc3qONZcuJHYylia8gZ6c.jpg
PobierzPodstawy
• nie zaczynamy e-maili do wykładowcy od zwrotu "Witam” lub „Witaj”, jest on zarezerwowany dla
osoby o niższym statusie,
• nie piszemy z adresów e-mailowych kończących się na @buziaczek.pl, @ploteczka.pl itp.
Pierwsze dwie zasady to się przydają także w PRACY więc uczcie się dzieci, bo CV z konta kasiula69@buziaczek.pl to
osoby o niższym statusie,
@rahodeee: Witaj (plebsie)! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TenTypZez: na uczelni (ale nie tylko, w pracy i w ogóle w życiu też) tak już jest, że ktoś jest nad kimś - z racji stanowiska, doświadczenia, czasami nawet tylko wieku.
Myślałem ze wiedza najważniejsza. Brakuje jeszcze: nie zamęczaj wykładowcy swoimi pytaniami kiedy masz podejrzenie ze może być zmęczony xD
źródło: comment_1633175535rUSoti9LkL5WtpOy0WCPUe.jpg
PobierzCo za chamstwo z awansu społecznego xD pewnie jak przychodzą w gości to też witają gospodarzy w ich domu xD
@dr-proktor: na te tytuły trzeba się parę lat nagibać, i robi różnicę czy jesteś profesorem uczelnianym czy belwederskim (tak jak robi różnicę czy ktoś jest generałem broni czy "tylko" brygady).
@TenTypZez: e tam, do lekarza mówisz "doktorze" nawet jeśli nie ma doktoratu, do farmaceuty mówisz per "magister" nawet jeśli to technik, to księdza zwyczajowo "ojcze" nawet jeśli to nie twój papa, do nauczyciela w szkole średniej mówi się per "profesorze" nawet jeśli jest magistrem itd. itd.
Są przyjęte zwyczaje i normy, czasami - jak właśnie w wojsku - mające bardzo praktyczne znaczenie, czasami - jak na uczelni - mające znaczenie
Szanowny
źródło: comment_1633186988ohwJCHeeiiAY8WvG9Yo50I.jpg
Pobierz@slapdash: Nie..