Wpis z mikrobloga

@ponerLokej: Czytamy to samo? Tu jest napisane: kara jest, gdy spiszesz się PO TERMINIE lub w trakcie okresu spisowego ODMÓWISZ. Powiedziałeś jakiemuś urzędnikowi co chciał Cię spisać "spie**aj"? Nie? To jesteś czysty
  • Odpowiedz
@Wiskoler_double: Jest to po prostu wprowadzanie w błąd. Skoro jest możliwość uniknięcia spisu i braku kar za to, a teraz wychodzą kruczki prawne, to wydaje się, że coś tu jest grubo nie tak. Ba, mam nawet wrażenie, że to specjalnie zostało tak ukartowane, by łapać niespisanych
  • Odpowiedz
@metatrotro: no właśnie, PO TERMINIE, a rachmistrzowie ponoć będą dzwonić nawet po terminie, taki kruczek prawny wydaje mi się będzie pięknym wytrychem na niespisanych by jakoś ich dojechac
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ponerLokej: tak ( ͡ ͜ʖ ͡)
ogolem jesli teraz sie nie spisales to juz nigdy wiecej nie bedziesz sie mogl spisac bo uznaja nastepny spis za przekazanie danych grubo po terminie i cyk 20k nie twoje ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@ponerLokej: każdy jest. W 2011 r też był obowiązkowy. Tych którzy się nie spisali urząd spisał sam w oparciu o różne rejestry. Dodatkowo 20% mieszkań zostało wytypowanych do szczegółowego spisu reprezentatywnego. Stąd błędne przekonanie, że spis był dobrowolny.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ponerLokej: jak zawsze xD
poprzedni trollowalem podajac jakies p------y typu ze czcze Aśtara Serana w domu mowie w jiddisz a etnicznie jestem pół eskimosem i pół burkinafasończykiem ( ͡ ͜ʖ ͡)
a tegoroczny po prostu olalem
  • Odpowiedz