Wpis z mikrobloga

Kupiłem kamień do pizzy. Rozgrzewa się go w piekarniku, pizze robi się na desce i potem jak się rozgrzeje kamień to przełożyć pizze na kamień. Pytanie - jak? Jakim cudem ją przełożyć na gorący kamień? Kto ma jakiś patent?

#pizza #pizzagate #jedzenie #jedzzwykopem #kuchnia #kucharz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jtomek1: tak, używam z 2 lata
łopata jakaś z allegro, jak nie nawalisz 1kg składników to ładnie się zsuwa, najlepiej przed wrzuceniem pizzy na kamień najpierw potrząsnąć łopata sprawdzić czy się pizza rusza
  • Odpowiedz
  • 0
@jtomek1 jak wyżej. Po pierwszych dwóch, trzech ogarniesz. Na początku możesz użyć też papieru do pieczenia zamiast bezpośrednio na kamień. Bez łopaty ludzie odrabiają robiąc 'łopatę' z kartonu
  • Odpowiedz