Wpis z mikrobloga

@tarkaz: Ja niestety budżetówka, to się nie liczę, bo Boris nam pożydził i dał tylko 3%. Ale kryzys zatrudnienia jest widoczny wszędzie, wiszą ogłoszenia u nas w NHS po kilka tygodni bez nawet jednej aplikacji a dawniej się ludzie zabijali o te stanowiska takie typu portier , sprzątaczka, kierowca - i ja się temu nie dziwię bo mając do wyboru wozić pacjentów karetką po niecałe 10 funtów za godzinę też wolałbym
A ja wam powiem że się cieszę. Może wreszcie lokalnie stawki wzrosną - ja wiem że to będzie kosztem całej gospodarki (vide Norwegia) ale jak nie będzie taniej konkurencji to w końcu będą sensowne podwyżki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MarianoaItaliano: Zgadzam sie. Choc pojdzie za tym wysoka inflacja, wiec ceny przybliza sie rowniez do tych norweskich. Cos za cos. "Inflacja w Wielkiej Brytanii najwyższa od ponad 9
@Galactus i to jest rozwiązanie wszystkich problemów. Białoruś to powinna tych imigrantów pakować na lodki i przez morze Bałtyckie do UK, jeszcze UK bym im zapłacili ( ͡º ͜ʖ͡º)

@frems: Najpierw to musieliby umieć coś poza ruchaniem kozy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@stefan_pmp Nie zdziwię się jak za kilia lat Angole zmądrzeją i będą jednak chcieli wrócić do UE. Niektórzy z labourzystów wręcz otwarcie mówili, że UK nie odchodzi z Unii, tylko de facto bierze sobie "urlop naukowy". Mam nadzieję, że wtedy w Brukseli nie będzie taryfy ulgowej, i jeśli w ogóle znów ich przyjmą, to na warunkach takich jak inni, bez preferencyjnych warunków jakie wcześniej mieli, i że nie stanie się to prędko.