Wpis z mikrobloga

#orzechowegraty LXIV - Gibson Les Paul Standard

Jeśli czytacie moje wypociny, to wiecie, że nie jestem fanem Gibsonów. Muszę jednak przyznać, że ten był zrobiony całkiem porządnie! Ma ciekawy mostek - jest jakby założony odwrotnie i struny przechodzą dookoła tailpiece'a. Brzmi i gra się na nim jak na każdym Gibsonie - niewygodnie ;)

Ładna bestia czy niet?

#gitara #gitaraelektryczna
Orzeech - #orzechowegraty LXIV - Gibson Les Paul Standard

Jeśli czytacie moje wypo...

źródło: comment_1632499794UpWA2pExG66N5F5tFGEOxH.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Orzeech:
Ciekawe kiedy Gibson wypuści w końcu LP, który fabrycznie bez poprawek i akcesoriów w stylu string butler stroi jak należy. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Orzeech: Nigdy w sumie nie powiedziałem, że Gibsony nie są piękne. Nigdy też nie powiedziałem, że brzmią źle - wręcz przeciwnie, uwielbiam gibsonowskie pickupy.
To tylko cała reszta, czyli ergonomia i niezawodność (a raczej jej brak), mnie od nich odrzuca. Jakbym miał fantazję na LP, to serio wolałbym kupić Tokai/Greco/Edwards, wtedy miałbym przynajmniej poczucie, że nie przepłacam 3x, a w---------m się pewnie tak samo.

gra się na nim jak na
  • Odpowiedz
@Orzeech: Ciekawe, rozumiem, że opinię, że niewygodne, ale czemu tragicznie wykonane? Są to w końcu gitary z USA, mają drewno odpowiedniego pochodzenia itd. no i wiadomo, chyba nie bez powodu większość muzyków chciała je mieć. Możesz rozwinąć?
  • Odpowiedz
@trtrtrtr: No straszne g---o, nie wiem co Ci moge powiedzieć. Tu im się coś nie domaluje, coś tu nie stroi, coś źle zrobią progi, coś źle spasują binding, cos zacznie pękać lakier, i tak dalej i tak dalej... W gitarach za 20k PLN takie kwiatki.
  • Odpowiedz