Wpis z mikrobloga

Siemka, ogólnie to mam stwierdzone ADHD, psychiatra przypisał mi lek o nazwie "Medikinet" 30mg, i od jakiegoś tygodnia czuje ?skutek uboczny? przestałem odczuwać głód, tzn nie stałem się robotem nie potrzebującym jedzenia, po prostu nie wiem kiedy mam jeść, po około 4.5h zaczynam odczuwać mocny zacisk w brzuchu ala ból, ale nie czuje głodu, gdyby nie ten ból brzucha to nie wiedziałbym że jestem głodny, czy może być to spowodowane bo w składzie tego leku jest Metylofenidat, a ludzie różne o tym mają opinie (ćpuny też to ponoć lubią ( ͡° ͜ʖ ͡°)) Miał ktoś styczność z tym lekiem/podobną sytuacje? Z góry dzięki
#adhd #metylofenidat #medikinet
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NumerJedenFanMDMA: normalne, ustawiaj budziki na jedzenie, bo jak długo tak pociągniesz to się znowu włączą objawy ADHD i lęki. Ja się musiałam nauczyć ręcznie kontrolować i zmuszać do gotowania, bo mogłabym przeżyć trzy dni bez jedzenia a potem dziwię się skąd myśli samobójcze albo nerwowość bez powodu
  • Odpowiedz
@NumerJedenFanMDMA: Metylo lubi zabijać apetyt, to popularny efekt uboczny. Może minąć po ~2 tygodniach, gdy organizm się przyzwyczai, ale nie musi.
Musisz uważać, żeby nie jeść mało, bo jeść poniżej zapotrzebowania i tracić na wadze.
  • Odpowiedz
chyba to nawet spoko, bo mam lekką nadwage ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale medikinet jadłem od 6 klasy podstawówki, teraz miałem przerwe i znowu zacząłem, ale zawsze miałem problem z tym jedzeniem, bo trudno się zorientować kiedy jeść, dodatkowo sucho mam w przełyku (może kolejny skutek uboczny) i ciężko cokolwiek przełknąć
  • Odpowiedz