Aktywne Wpisy
credenss +703
#zwiazki
Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Prowadzę jdg, sam pracuję na siebie nie rzadko po 12h dziennie i na delegacjach. Zrobiłem sobie pierwszy urlop od dwóch lat, na majówkę, całe 7 dni odpoczynku od fizycznej tyrki. I co moja lepsza połowka wymyśliła? Że skoro mam wolne to ułożę jej mamie panele w pokoju. Wykazałem asertywność i w tej chwili mam również wakacje od swojej kobiety oraz teściowej. Szykuje się długi wypad na
Dwie pieczenie na jednym ogniu.
Prowadzę jdg, sam pracuję na siebie nie rzadko po 12h dziennie i na delegacjach. Zrobiłem sobie pierwszy urlop od dwóch lat, na majówkę, całe 7 dni odpoczynku od fizycznej tyrki. I co moja lepsza połowka wymyśliła? Że skoro mam wolne to ułożę jej mamie panele w pokoju. Wykazałem asertywność i w tej chwili mam również wakacje od swojej kobiety oraz teściowej. Szykuje się długi wypad na
Tomek3322 +572
Ten człowiek powinien zostać w jakiś sposób uhonorowany, dzięki niemu w skali kraju zaoszczędzono ileś miliardów PLN na zapewne i tak spartolonej robocie, a wielu ludzi odkryło że ta budowlanka to żadna religia/czarna magia, tylko kwestia nauki.
Sam z Mariem na ekranie obok kładłem płytki w pokoju i zaoszczędziłem wtedy 1500 zł.
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #januszebudownictwa #mariobudowlaniec
Sam z Mariem na ekranie obok kładłem płytki w pokoju i zaoszczędziłem wtedy 1500 zł.
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #januszebudownictwa #mariobudowlaniec
Pytanie odnośnie dalszego życia: jestem ratownikiem medycznym po studiach. 25 lvl
Obecnie za etat w pogotowiu dostaje 3000zl netto plus 800zl za nocki. Max pensja jaka dostałem że świętami to 4000 tys netto. Jak dla mnie to jest dramat pensja za taką pracę i to w mieście wojewódzkim.
Dzisiaj rano zaszownil do mnie kolega ze w policji dostali podwyżki i teraz policjant na najniższym stopniu po ukończeniu szkoły policealnej będzie miał 4500zl netto i nie trzeba mieć nawet matury...
Co byście zrobili na moim miejscu? Nie mówię że byłbym złym policjantem jak to niektórzy są, i rozumiem że dużo osób tutaj mówi że wstyd.
kod
Po prostu do sprawy podchodzę czysto zarobkowo żeby utrzymać rodzinę( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jestem na zakręcie życiowym i nie wiem co dalej, a tutaj zawsze dostałem dobrą podpowiedź.
#praca #pytanie #policja #ratownictwo #zarobki #zycie
Ratownik medyczny czy policjant
Ja w swoim wieku bym miał 56lat to i tak wcześniej niż normalnie 65.
@turkuc_podjadaczek: 4000 tys dostalem w święta boże narodzenia a szczerze mówiąc wolałbym spędzić z rodziną.
4000tys i dużo i mało jak sam muszę kupować ubrania i szkolenia. Z jednej strony chodziłem dorobić do
Uwielbiam pracę ratownika ale też trzeba za coś żyć( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Nowyfacet: dlaczego nie?
Teraz dojdzie 677 ziko brutto, czyli jakieś 400 ziko netto, +dodatek mieszkaniowy, 300 ziko miesiąc jeśli masz rodzinę, jeśli nie masz to około 150. Obecnie nie masz 26 lat, więc przez rok masz też trochę wyższą pensję, nie wiem jaki procent to jest, ale normalny policjant do 26 zarabia 3.858, a przed 26 to jest 4220 zł.
@Nowyfacet: na obydwa z tych zawodów nie zdecydowałbym się za żadne pieniądze
Jak jesteś ciekaw dokładnych wyliczeń, to najlepiej wejdź na grupkę na fb Piekarnia Sierżanta i tam siedzi trochę policjantów, to się popytaj ile dokładnie zarabiają z dodatkami.
Znika 2 grupa i z 1po szkoleniu idziesz na 3 a potem możesz awansować dalej. Różnice między grupami to kilkadziesiąt złotych. Po 7 latach na 3 grupie wraz z dodatkiem służbowym 250 zł to jest około 3900zl na rękę co miesiąc. Teraz dojdzie ta podwyżka która miesięcznie wyniesie około 460zl.