Wpis z mikrobloga

Ten tydzień na youtube będzie ciekawy. Te wszystkie flipery i inwestory, które znają się w zasadzie tylko na sprzedawaniu szkoleń, rozrzucaniu ulotek "młoda para kupi mieszkanie w tej okolicy" i jak kupić za bezcen mieszkanie od jakiegoś alkoholika a potem wyremontować go Ukraińcami, przedstawią swoje głębokie analizy na temat China Evergrande i chińskiego rynku akcji. XD

#nieruchomosci #mieszkanie #gielda #takbedzie
  • 11
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@mickpl: Wszyscy będą udowadniać jak to wywrotka jakiegoś małego deweloperka kilka tys. km stąd jest zupełnie bez wpływu na Polski rynek o najtwardszych fundamentach. Może nawet będą przekonywać, te teraz to się dopiero rozkręci bo 1 mld Chińczyków będzie szukało roboty :) i jeszcze bardziej zabraknie tych mieszkań.
a w trakcie pandemii pisali, że bańka pęknie bo nie ma kto wynajmować w czasie lockdownu.

@Erus: a wiesz, że PiSowski rząd przeprowadził największy dodruk kasy w dziejach niepodległej Polski? Gdyby nie to, mielibyśmy już od dawna korektę, a tak bańka wzrosła do absurdalnych rozmiarów.
Gdyby nie to, mielibyśmy już od dawna korektę

@SzitpostForReal: tego nie wiesz. Być może by była, a być może nie. W czasach kryzysu ludzie generalnie wolą pozbyć się złotówki na rzecz bardziej pewnych aktywów. Niskie stopy tylko to przyśpieszyły.

W każdym razie ani ty, ani ja, ani żaden wykopek nie jest w stanie przewidzieć co będzie. Wpisy typu "bańka lada moment pęknie" to tylko gdybanie, które trwa już z 10 lat.
@SzitpostForReal: widzę, że mamy tutaj eksperta xD
Rozumiem, że gdyby złotówki nie drukowali to zahamowałoby to wzrost cen materiałów na całym świecie i znów można by było wybudować dom za 150k. No racze nie. Prędzej zaowocowałoby to krótki spadkiem i powrotem do "normalności".

W każdym razie nie masz o tym żadnego pojęcia, tak jak i ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
widzę, że mamy tutaj eksperta xD

Rozumiem, że gdyby złotówki nie drukowali to zahamowałoby wzrost cen materiałów na całym świecie i znów można by było wybudować dom za 150k. No racze nie. Prędzej, zaowocowałoby to krótki spadkiem i powrotem do "normalności".

W każdym razie nie masz o tym żadnego pojęcia, tak jak i ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Erus: mam znacznie większe pojęcie od ciebie i takich