Wpis z mikrobloga

P------ę #studbaza

Myślałem, że będzie tak jak wcześniej - słuchanie na lekcjach i średnia w przedziale 4,0-4,5 jest bez problemu. Teraz siedzę nad książkami i nie wyrabiam z tym materiałem, tak mnie to k---a boli, że nie nauczyłem się przez tyle lat systematycznej pracy.

#boldupy
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Endorfinek: Prawo. Natomiast męczę historię ustroju Wielkiej Brytanii na przestrzeni dziejów, bo jutro mam wejściówkę z niej i nie daję k---a rady. Przez te studia jeszcze znienawidzę historię.
  • Odpowiedz
@George_Patton: Albo bądź systematyczny albo miej warunek, jak ja. Po prostu nie bóldupuj. Chyba wiedziałeś na co się piszesz idąc tam. Ja dopiero na trzecim rok ogarnąłem sobie tak naprawdę priorytety i wszystko, więc zrób wszystko, żeby zrobić to wcześnie (ogarnięcie)j. Zaciśnij zęby, zmuś się do nieprzyjemnej roboty, be FUCKING ALPHA. Serio, nauczenie się ścierwa, a później zaliczenie naprawdę sprawia frajdę - a jak nie - to zdecydowanie nie trafiłeś
  • Odpowiedz
@George_Patton: To jest umiejętność, serio. Pielęgnuj ją, bo to chyba jedna z fundamentalnych rzeczy w sukcesie czymkolwiek (Maniacy czegoś też są systematyczny w zgłębianiu wiedzy w tym temacie, a potem są super-duper w swoje dziedzinie). Ludzie gadają: "hurr durr jak możesz mieć zaplanowany tydzień derp derp zero spontanu hurrr jak to nie idziesz dziś chlać, bo pracujesz/uczysz się? Nie zamulaj". Ale jeśli jesteś relatywnie socjalny, rozumiesz priorytety i czasem też
  • Odpowiedz