Aktywne Wpisy

Wrocław. Podobno jedno z najbogatszych miast jednego z najszybciej rozwijających się państw w Europie.
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
źródło: IMG_20251112_085918
Pobierz
wykop +11
Nowe aplikacje Wykopu już na horyzoncie! 🚀 💙
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi

https://www.extradom.pl/projekt-domu-homekoncept-28-KRX1032?utm_source=google&utm_medium=cpc&device=m&campaignid=1447697694&gclid=Cj0KCQjwssyJBhDXARIsAK98ITQofSNTxjXEULI4AxTCuOzE-OlGpcXtp_c3DI43EP8_aYiCBsNf_PgaAi61EALw_wcB
Jaką będzie aktualnie realna kwota wybudowania i wykończenie czegos podobnego ?
@matekwiatek
Ale bliżej 1mn czy bliżej 1,5mln ? Zakładając jakieś tam pośrodkowe wykończenie bez jakiś tam udziwnień.
@jaceks653
@matekwiatek
Dzięki
@jaceks653
@matekwiatek
Proszę mi powiedzieć co tam ma kosztować
@Mac02: i już po samym tym wpisie widać że coś kręcisz albo nie dopowiadasz. Przy tej wielkości domu sam materiał na SSO to są właśnie okolice 200k. A gdzie robota?
To z linku to nie jest prosty klocek - pustka nad salonem to zapewne dodatkowa konstrukcja dachu, belki i słupy wyciągnięte na zewnątrz to mnóstwo betonu i drewna i roboty ekstra. Tysiąc do tysiąca i
@ThorPL no właśnie trzeba byc totalnym amatorem aby uważać ze 200 tys to materiał. Kupiłem każdy bloczek i śrubkę sam, liczyłem każda złotówkę. Materiał kosztował mniej 110 tys, a robocizna 80. To ze
Tam powierzchnia dachu to 350m2 - sam materiał na pokrycie, konstrukcje więźby, okna dachowe, orynnowanie itp. spokojnie przebije 60-70k a Ty opowiadasz bajki że się w 110k zmieści w całości materiału... Oczywiście dachówka ceramiczna plaska, rynny stalowe itp.
Jak uważasz że nie mam racji to sobie zobacz na
I co za różnica co jest SSO a co SSZ jak ta chata w SSZ to jest minimum 0,5M wg. ich wyliczeń?
@Mac02
@ThorPL
Dom w stanie surowym to oczywiście dom niewykończony i bez instalacji. Najkrócej mówiąc jest to jedynie jego konstrukcja, której dach jest pokryty tymczasowo lub docelowo. Natomiast stan surowy zamknięty różni się od otwartego jedynie tym, że we wszystkich otworach zewnętrznych są już okna i drzwi.