Aktywne Wpisy
Cancermoon +545
To było piękne uczucie do teraz je odczuwam
Anty_Chryst +9
Jakiś frajer nalepił mi karnego #!$%@? za złe parkowanie, a ja tylko stanąłem tak, żeby się zrównać z innym samochodem, który źle stał.
Po wyjściu wiedziałem, że źle stanąłem ale nie będę odpalał samochodu i poprawiał, jak idę na 5 minut do Lidla
No i teraz moje pytanie czy jak pójdę na policję albo straż miejską to oni coś z tym zrobią? Kamery są idealnie bo to parking lidla
Normalnie bym odpuścił
Po wyjściu wiedziałem, że źle stanąłem ale nie będę odpalał samochodu i poprawiał, jak idę na 5 minut do Lidla
No i teraz moje pytanie czy jak pójdę na policję albo straż miejską to oni coś z tym zrobią? Kamery są idealnie bo to parking lidla
Normalnie bym odpuścił
#dune #diuna #film
@WPoszukiwaniuStraconegoRigczu: Atrydzi nie klękali przed meczem. Mogliby klęknąć.
Komentarz usunięty przez moderatora
@urodziwyKutak:
Ale rozumiesz co znaczy "motyw białego wybawiciela"?
@graf_zero: Tak, serio uważasz że to określenie pasuje do historii w której
Tym bardziej że możemy założyć że większość widzów będzie widziała w Paulu wybawiciela.
Dla mnie ciekawszy jest motyw "szlachetnego dzikiego", coś na czym sam się złapałem czytają.
Fremeni byli "super" kiedy ich środowisko było nieprzyjazne, zabójcze, paskudne. Ale kiedy zazielenili Arrakis, to stracili tą dzikość i surowość.
Ja jako
@WPoszukiwaniuStraconegoRigczu: co to znaczy?
@WPoszukiwaniuStraconegoRigczu: widać Amerykanie mają rasizm w genach i jedyne co potrafią, to przerzucić wajchę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@graf_zero: ale rozumiesz, że ten zarzut to brednie? W książce ten "biały wybawiciel" mówi wprost, że ma wśród przodków Hitlera i posunął się jeszcze dalej niż on XD
@skitarii: który zarzut?