Wpis z mikrobloga

@molester: Próbowałem kiedyś stumpwm, całkiem wygodne (jak screen albo tmux, no nie?), ale coś szwankowały niektóre okna z niektórych programów. Przydało by się aby okna mogły się “wyłamać” z trybu tilling nie psując reszty (dwm zdaję się takie coś potrafi, ale nie testowałem).

Kwin kiedyś miał namiastkę/coś tam próbował z tillingu zrobić, ale średnio to działało, a teraz całkiem wywalili.

Ogólnie, tiling świetna rzecz.
  • Odpowiedz
@roykovsky: to herbstluftwm z terminalem Termite, kolorami gjm, na archu. Dolny pasek to bar (bar ain't recursive) z ikonami stlarch i czcionką lemon/lime.

@pret0rian8: mpd+ncmcpp.

@RedW: herbstluftwm jest dobry, brakuje tylko możliwości przełączenie trybu floating dla pojedynczych okien (np. alertów, etc.), ale są na to inne sposoby ;). Polecam także bspwm.
  • Odpowiedz
@molester: Nie mówię, że nie robią wrażenia. Wyglądają super, nawet kiedyś się zastanawiałem nad takim. Tylko jak mówiłem - max używam 2ch okien na raz. Każde dostaje swój ekran i pozamiatane. Więc u mnie to zbędny bajer. Ale jak ktoś pracuje dużo z terminalami na przykład, to wtedy jak najbardziej może to mieć sens.
  • Odpowiedz
@molester: Jak będę miał skilla to sobie takiego zrobię, jak narazie xfce4 mnie zadowala. Myślałem stestować razor-qt4 albo lxde.

Miałem awesomewm i i3wm ale nie umiem za bardzo tego konfigurowac i juz nie wyglada tak fajnie jak u innych ;)
  • Odpowiedz