Aktywne Wpisy
duzy_krotki +716
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
BlackpillMonster +137
Dzień 3 trzeźwości za mną
W czwartek w połowie dnia coś mną drgnęło. A może zatrząsło?
Powiedziałem sobie stop po… kilku miesiącach picia.
Ciezka noc, ciężki weekend. Ale właśnie jestem po pierwszej rozmowie z terapeutą!
Tak- tym razem z pomocą skoro sam nie umiem.
Następna rozmowa w środę!
#3ezwytrzezwieje
#alkoholizm
Kiedys były wpisy regularnie. Potem nagle zaginales i odzyles teraz.
Poplynales i podejmujesz probe na nowo?
Jak to sie stalo ze poplynales?
Podejmuje próbę bo picie mnie wykańcza. I chce to zrobić już ‚profesjonalnie’ tj z odpowiedni pomocą.
Miałem kilka gownianych prób wstania ale zawsze wracałem szybko do chlania.
Teraz postaram się to zrobić tak jak to powinno buc zrobione już dwa lata temu!
Alebo 15 lat temu!
Nie zeby coś, ale ciązy na Tobie presja wyniku. Nie zawiedź siebie i nas ( ͡º ͜ʖ͡º)
Sam też chętnie sie dowiem czy te wszystkie
psychoterapie faktycznie są cos warte czy tez to po prostu spotkanie z przyjacielem za pieniądze. Teraz bedzie empiryczny dowód.
Będziesz jakieś wpisy na Mirko robił?
Komentarz usunięty przez moderatora