Aktywne Wpisy
tabpaw +574
Tak sobie myślę o tym wszystkim co się dzieje w Polsce na rynku nieruchomości to załamuję ręce...
Mam 25 lat i kurczę no chciałbym w końcu mieszkać na swoim. Jestem reprezentantem młodych, przeciętnych ludzi, którzy mają pracę (nie, nie 15k IT), mam dziewczynę, jakieś wizje przyszłości lub po prostu już tylko marzenia. Nie mam bogatych rodziców, nic od nikogo nie dostałem, a w tym kraju nawet nie mogę się w pełni usamodzielnić
Mam 25 lat i kurczę no chciałbym w końcu mieszkać na swoim. Jestem reprezentantem młodych, przeciętnych ludzi, którzy mają pracę (nie, nie 15k IT), mam dziewczynę, jakieś wizje przyszłości lub po prostu już tylko marzenia. Nie mam bogatych rodziców, nic od nikogo nie dostałem, a w tym kraju nawet nie mogę się w pełni usamodzielnić
gharman +442
Wczasy nad polskim morzem droższe niż Teneryfa. Burger w Warszawie droższy niż w USA. Kebab droższy niż w Berlinie. Nocleg w polskich górach na poziomie kosztów północnych włoch. Mieszkania droższe niż w Hiszpanii czy Włoszech.
Zarobki? Połowa tego co na zachodzie albo i 1/3 w niektórych zawodach.
Co tu się dzieje?
#nieruchomosci #inflacja #gospodarka #praca #pracabaza #wakacje #zarobki
Zarobki? Połowa tego co na zachodzie albo i 1/3 w niektórych zawodach.
Co tu się dzieje?
#nieruchomosci #inflacja #gospodarka #praca #pracabaza #wakacje #zarobki
Zrobiłam sobie kiedyś post miesięczny i w zasadzie nie poczułam nic poza tęsknotą za słodkim :(
Mój problem polega na tym, ze jak pójdę w ciąg to 4 na 5 posiłków w ciągu dnia jem na słodko. Mam spadki energii w ciągu dnia i podejrzewam, ze to przez to, dlatego mentalnie przygotowuje się na powtórkę.
#dieta #zdroweodzywianie #chudnijzwykopem #mikrokoksy
@shesellsseashells: No jestem. Ja musiałam ze względów zdrowotnych i jest dużo lepiej.
@shesellsseashells: nie wiem czy to różnica na plus, ale pamiętam że smak cukru zaczął być dla mnie wtedy bardzo intensywny. Cola stała się nieznośna do picia xD za to dzięki temu przestałem słodzić herbatę i kawę. W samopoczuciu różnic chyba większych nie odnotowałem
@shesellsseashells:
@shesellsseashells: A na normalnych węglach też tak masz czy tylko na nadmiarze prostych?
Komentarz usunięty przez autora
@shesellsseashells: Przebadaj się czy Twój organizm sobie radzi z glukozą. Może potrzebujesz nie tylko diety niskowęglowodanowej ale tez leków, nie mówię ze to od razu cukrzyca, ale IO też utrudnia życia.
@MaddieBaddie: czy jego "zdrowość" jest czym innym niż zwyczajną, influencersko-lifestylową modną bzdurą? To wciąż po prostu cukier.
po kilku tygodniach pęd na słodycze znikł, na początku owszem, trzeba było walczyć ze sobą ale potem widać było, że "odwyk zadziałał"
teraz zmieniły mi się cele żywieniowe i już nie muszę się tak ograniczać ale umiar
Dziękuję serdecznie wszystkim za pomoc i życzę smacznej kawusi i miłego dzionka