Wpis z mikrobloga

@DurzyPszypau: mi to wygląda na jakiś syf od Playa. Może na karcie sim są i tam je trzeba wywalić, albo odebrać apce play dostep do kontaktów.
Ewentualnie jak są zablokowane na SIM, to wyłącz wyświetlanie kontaktów z SIM/telefonu
  • Odpowiedz
@RRybak: Problem taki, że na tym zj... MIUI nie da się wyświetlić kontaktów z SIM, ale zainstalowałem apkę "SIM Card" ze sklepu i pokazuje, że na karcie nie ma żadnych kontaktów. Na dwóch telefonach mam tak samo, apki playa nie mam zainstalowanej.
  • Odpowiedz
@DurzyPszypau: w aplikacji Kontakty, w prawym górnym klikasz na swoich inicjałach i masz: wszystkie urządzenia, konto google, to urządzenie.
A na 3 kropkach obok możesz wybrać co wyświetlać (tu też są whatsappy, signale itp). Ale ja póki co mam MIUI 12.0.8, chociaż to nie powinno akurat ulec zmianie, bo kojarzę takie przyciski już w Redmi 4X lata temu.

• Odpowiedz
@DurzyPszypau: SDN? Czuję, że z nadchodzącą aktualizacją nauczę się nowych słówek :/
W necie piszą, że albo dialer xiaomi pozwoli je wywalić, albo da się je ukryć przez konto google ("nie pokazuj tego kontaktu").
  • Odpowiedz
@RRybak: Tak, metoda "nie pokazuj tego kontaktu" niestety nie działa bo kontakty po kilku dniach lub restarcie? wracają z powrotem...

Próbowałem też dialera Xiaomi z apk mirror ale na razie kazda wersja mi sie nie chce uruchomic... Chyba sie gryzie z tymi od google.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DurzyPszypau: nie da się ich usunąć, zawsze wracają.

Masz dwa rozwiązania:

1. Przełóż sim do innego telefonu, usuń kontakty.
2. Wymień kartę sim na nową, włóż ją najpierw do innego telefonu, który pozwoli ci je usunąć, a potem włóż
  • Odpowiedz
@Krupier: No właśnie ich nie ma na SIM, dzisiaj przekładałem karte do starego telefonu.

To są kontakty SDN i jakoś pobiera je z backupu google, bo wystarczy restart i znowu się pojawiają pomimo usunięcia/ukrycia ich.

Wszystko zależy od wersji androida ewentualnie nakładki i aplikacji. Jedne pokazują SDN wszędzie, inne domyślnie ukrywają, jeszcze inne pozwalają na ukrycie tychże kontaktów w zewnętrznych apkach użytkownika.

Chyba sobie daruję i po prostu zmienię ich
  • Odpowiedz