Wpis z mikrobloga

Właściwie to jak to jest? Wybucha epidemia śmiercionośnego wirusa na skale globalną. Epidemia wybuchła w Wuhan w Chinach i rozlała się na cały świat... W Wuhan w Chinach ma swoje laboratorium firma Pfizer, która to jako pierwsza opracowała szczepionkę. Szczepionkę stworzoną nowatorską metodą, której to prace nad nią, trwały zupełnie przypadkowo od dziesięciu lat. I zupełnym przypadkiem szczepionka firmy Pfizer, jako pierwsza została do puszona, warunkowo, do podawania miliardom ludzi.

Nie bacząc na skutki uboczne, bo te do tej pory są nieznane, a to co znamy z badań na dziś dzień, to jedynie zarys tego co może się dowiemy w 2023r i 10 lat po.
A dlaczego firma Pfizer nie wynalazła leku ? Tylko szczepionkę?! Defacto średnio skuteczną. Miało być dwie dawki i wracamy do normalności, to już naprawdę ostatnia prosta. A sztukuje się trzecia dawka i czwarty lockdown im. zidiociałego pospólstwa tej planety i końca tej szopki nie widać...

I dlaczego nikt nie szuka winnego wywołania tego światowego kryzysu pod nazwą PANDEMIA, dlaczego nikt nie chce pociągnąć winowajcy do odpowiedzialności? Media, politycy wszystkich krajów milczą. Jedyne tematy to lockdown, obostrzenia, kolejna dawka szczepionki. Nikt nie szuka winnych wywołania największego kryzysu nie militarnego w całej historii ludzkości, nikt , no bo po co xD No dlaczego?!

Tak wiem, jestem szurem, bo zadaje pytania. Powinienem zamknąć mordę i przyjąć trzecią dawkę, wtedy wszyscy szybciej wrócimy do normalności ( ͡° ͜ʖ ͡°) #koronawirus #pytanie #pytaniedoeksperta dla atencji #bekazlewactwa #bekazprawakow bo zależy mi na merytorycznej rozmowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pobierz zenek-stefan1 - Właściwie to jak to jest? Wybucha epidemia śmiercionośnego wirusa na ...
źródło: comment_1630266045XnAIf1SfdXf24QvOd4GGdW.jpg
  • 82
Tak wiem, jestem szurem, bo zadaje pytania.

@zenek-stefan1: nie chodzi o to, ze zadajesz pytania. Chodzi o to, jakie te pytania zadajesz. Większość, jak nie wszystkie te gownoteorie były już milion razy debunkowane, wyjaśniane, orane - ale co pare dni zjawia się taki kolejny „światły umysł” który otwiera oczy i oczekuje, ze dostanie uporządkowany zestaw informacji, żeby jaśnie pana przekonać że nie ma racji.
Bawiłem się w to kilka miesięcy temu,
15 sekund w Google i masz listę wycofanych szczepionek i dlaczego zostały wycofane, ale lepiej #!$%@?ć głupoty

@j3sion: I w której z wycofanych szczepionek problemy z nimi ujawniły się po dłuższym okresie czasu?
@wrzesien: narkolepsja po szczepionce "Pandremix" przeciwko wirusowi H1N1 w 2009

@wojciech-dyrets: Narkolepsja po szczepionce Pandremix była zgłaszana po kilku tygodniach od szczepienia. Następnie wykonano badania epidemiologiczne i potwierdzono to, że Pandremix może wywołać narkolepsję przez zawarty w sobie adjuwant AS03, który miał wzmocnić odpowiedź immunologiczną.

U niektórych osób, które zapadły na narkolepsję mogło to spowodować powstanie autoprzeciwciał, które atakowały komórki nerwowe immunizowanych pacjentów. Stąd właśnie narkolepsja.

Nie ma tutaj żadnych
jak użyjesz Google to się dowiesz.

@j3sion: Tak jak pisałem, nigdy taka sytuacja nie miała miejsca w historii medycyny. Jest niesamowicie łatwe udowodnienie, iż się mylę - podając chociaż jeden przykład.