Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Betoniarka_chaosu: jakbyś czytał wpis to byś wiedział że na zgłoszenie właściciela mogą odholować. I tak cwaniakujecie g---o wiedząc

@dziecielinapala: chyba mnie źle zrozumiałaś xD nie na zgłoszenie właściciela tylko jeśli właściciel akurat będzie stał i na nich patrzył, a potem ewentualnie złoży skargę że Straż Miejska o------a manianę ( ͡° ͜ʖ ͡°) przecież dla nich dzwonić po lawetę, wypełniać protokoły a potem się jeszcze
  • Odpowiedz
  • 0
@dziecielinapala: to co miałaś na myśli przez

jakbyś czytał wpis to byś wiedział że na zgłoszenie właściciela mogą odholować.

? ( ͡º ͜ʖ͡º) w ustawie nie ma nic o zgłoszeniu właściciela - sama cytowałaś odpowiedni artykuł
  • Odpowiedz
  • 0
@dziecielinapala: no i gdzie w tym artykule jest napisane że to właściciel musi wezwać policję/straż miejską? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nawet podstawa prawna, która tam podali jest identyczna do tej którą cytowałaś wyżej i nie ma tam ani słowa o właścicielu

Przepisy nie budzą żadnych wątpliwości. Art. 49 „Prawa o ruchu drogowym” stanowi w pkt 2., że: „Zabrania się postoju w miejscu utrudniającym wjazd lub wyjazd,
  • Odpowiedz
@tusk: bronię decyzji które wynikają z obowiązującego w Polsce prawa i zbijam każdy twój wysryw. Ty zrobiłeś gównoburze, brak Ci argumentów, więc pleciesz bzdury byle pleść. Nawet swoich wezwań nie potrafiłeś wybronić. Jak Ci napisałem dlaczego blokady są lepsze to nagle "ja blokad nie kwestionuje" xD, więc tym bardziej nie zrozumiesz obowiązującego w Polsce prawa i jego zastosowania ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@xTortox: Przeczytałeś ze zrozumieniem mój wpis? Ja nie kwestionuje blokad jako takich, tylko założenie blokady gdy samochód zastawia bramę wjazdową.

Pokaż mi prawo które nakazuje strażnikowi założenie blokady w takim przypadku
  • Odpowiedz
@tusk: Ech... Wierzę w ludzi i ich inteligencję, dlatego poświęcę swój czas i postaram Ci się to wytłumaczyć to raz jeszcze, może bardziej łopatologicznie, na przykładach.

1. Zacznijmy od tego, że samo parkowanie w świetle bramy nie jest wykroczeniem. Przepis zawarty w art. 49 pord mówi bowiem, iż "zabrania się postoju w miejscu utrudniającym wjazd lub wyjazd, w szczególności do i z bramy, garażu, parkingu lub wnęki postojowej". Co
  • Odpowiedz
tak to jest jak się wypowiada ktoś kto g---o wie. Takie mają procedury. Mieli go przepchnąć?

@dziecielinapala:
Ale powiedz mi geniuszu, CO OBCHODZĄ LUDZI, którzy mają tam wyjazd, że mają takie procedury?
Co to za procedura, że by ukarać 1 osobę, przy okazji d--------a 100 innym?
Mózg mamy po to, by go używac. A ty obrażasz innych mając mega gówniane "argumenty".
A co do możliwości jakie mają. Wiesz co ...
  • Odpowiedz