Wpis z mikrobloga

Jest może jakiś program, który pozwoli optymalizować ustawienia graficzne? Tyle teraz tego jest w grach, niby są ustawienia średnie/wysokie, ale można czasem tak jakoś się pobawić, że udaje się wyciągnąć z grafiki jak najwięcej nie paląc sprzętu (gram na lapku)

Ktoś ostatnio wspominał w komentarzach pod jakimś znaleziskiem, że jakiś program dał radę wyciągnąć dodatkowe 15 fps i upiększyć grafikę tylko za pomocą automatycznej manipulacji grafiką w ustawieniach (plus ten program ponoć wyłącza dodatkowo jakiś procesy w tle)

#pcmasterrace
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ponerLokej: Bo bym to znalazł. Miałem ten wpis w "ulubionych" a teraz go nie ma, sam go stamtąd nie 'od-serduszkowałem'.

@Shashek: Nie chodzi o to, to był jakiś noname program a nie Nvidia Experience. Wszyscy w komentarzach pisali że spróbowali bo nigdy wcześniej nie używali i faktycznie mieli wzrost klatek, a czasami nawet przy lepszym wyglądzie gry.
  • Odpowiedz
  • 0
@ponerLokej: Nie wydaje mi się, bo mam CP2077 na czarno od bardzo dawna a ten wpis widziałem na "mój wykop" gdzie obserwuję tylko tagi komputery, laptop, laptopy, pustulkowelaptopy i pcmasterrace. Więc było to na jednym/kilku z nich, ale co z tego jak usunięte.
  • Odpowiedz
  • 0
@ponerLokej: WTFast to program do optymalizacji sieci, pomaga w niektórych grach online, mi osobiście nigdy nie pomógł. On jest tylko od pingu, nie od optymalizacji gry samej w sobie.

Poza tym jest płatny, a tamten program był darmowy.
  • Odpowiedz