Wpis z mikrobloga

@Edelner: haaaa, na bootcampie tego nie było i już zacinka, a taki cwany w komentarzach jaki to nie jest kozak, o taki problem się pytasz, a wszystko masz w błędzie napisane XD

• Odpowiedz
Jak nie chcesz pomóc,

@Edelner: poczytaj o klasie File i po co tam dajesz do konstruktora URL Http, jak chcesz odpytywać endpoint podejrzewam że powinieneś użyć WebClienta/RestTemplate następnie obsłużyć to co dostajesz jako response

ps. jestem testerem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
warów zamiast konkretnych typow?

@wiwiwi: Bo mozesz nie wiedziec jaki jest konkretny typ, mozesz sie pomylic itd....

kod bo od razu widzisz typ

@jaca_66: Skupiasz sie na "jak" a nie na "co". Nie ma znaczenia jaki jest typ, wazne co chcesz na nim zrobic. Kod piszesz pod konkretny problem, jak nie musisz znac typow to nawet lepiej dla ciebie.
  • Odpowiedz
: no tyle że jak wiadomo jaki jest typ

@wiwiwi: To po co masz pisac jeszcze raz ze to jest String ( ͡° ͜ʖ ͡°) Skoro wiesz.....

i domyslam się że traci na tym czytelność co jest kluczowe przy codziennej pracy

@wiwiwi: Przeczytaj co napisalem w drugim zdaniu pierwszej odpowiedzi. To nie jest problem czy uzywasz String Inta czy twojestarej, to nie jest zagadka
  • Odpowiedz
@wiwiwi: Mam zajebista analogie. Chcesz powiesic obrazek na scianie. Proste zadanie.

Ty skupiasz sie na tym czy uzyc gwozdzia 3 czy 4 calowego. Ja mam to w dupie, mam cos na czym moge powiesic, czy to jest gwozdz x czy y, czy nawet wkret mnie to nie obchodzi, tak samo nie obchodzi to obrazka.
  • Odpowiedz
kod bo od razu widzisz typ

@jaca_66: Skupiasz sie na "jak" a nie na "co". Nie ma znaczenia jaki jest typ, wazne co chcesz na nim zrobic. Kod piszesz pod konkretny problem, jak nie musisz znac typow to nawet lepiej dla ciebie.

@FortunaHej: Ale się spiąłeś xDD w robocie też tak masz?
  • Odpowiedz
@Ewentualnie: bez znaczenia czy przypisujesz string czy wynik działania metody, ps konstruktor to też metoda

@FortunaHej: analogia bez sensu bo w kodzie często musisz się domyślić co robi dany kod, var tego nie ułatwia. Twoja analogia pokazuje że do czytelności kodu nie przywiązujesz wagi co jest dużym błędem
  • Odpowiedz
często musisz się domyślić co robi dany kod, var tego nie ułatwia

@wiwiwi: Czy z varem czy bez kod robi to samo, co robi kod jest komletnie niezalezne.

Ale się spiąłeś xDD w robocie też tak masz?

@jaca_66: A jakis argument? Albo cokolwiek?
  • Odpowiedz