Aktywne Wpisy
WielkiNos +358
Współczesny świat. Po lewej stary 14 letni pies z rakiem, który pewnie za rok albo pół i tak umrze. Kwota mimo to prawie uzbierana. Wpłaciło ponad 3000 osób.
Po prawej młody chłopak, który miał całe życie przed sobą. Podobna kwota, uzbierana tylko mała część. Wpłaciło 2700 osób mniej niż na psa. Tego człowieka już z nami nie ma.
#psiarze #bekazpodludzi #dogpill #takaprawda #pomagajzwykopem
Po prawej młody chłopak, który miał całe życie przed sobą. Podobna kwota, uzbierana tylko mała część. Wpłaciło 2700 osób mniej niż na psa. Tego człowieka już z nami nie ma.
#psiarze #bekazpodludzi #dogpill #takaprawda #pomagajzwykopem
Bartekf1h2o +1152
Cześć,
nazywam się Bartłomiej Marszałek i być może kiedyś o mnie już słyszeliście – jestem polskim motorowodniakiem. W zeszłym roku opowiadałem o swojej pracy i pasji podczas wykopowego AMA - większość osób kojarzy mnie właśnie przez sport. Do tej pory jednak mało kto wiedział więcej o moim życiu prywatnym…
Dziś jest czas, gdy muszę się odsłonić i o nim opowiedzieć, bo bardzo potrzebuję wsparcia. Potrzebuje go moja malutka, ukochana córeczka, która jest
nazywam się Bartłomiej Marszałek i być może kiedyś o mnie już słyszeliście – jestem polskim motorowodniakiem. W zeszłym roku opowiadałem o swojej pracy i pasji podczas wykopowego AMA - większość osób kojarzy mnie właśnie przez sport. Do tej pory jednak mało kto wiedział więcej o moim życiu prywatnym…
Dziś jest czas, gdy muszę się odsłonić i o nim opowiedzieć, bo bardzo potrzebuję wsparcia. Potrzebuje go moja malutka, ukochana córeczka, która jest
#grzyby
Różnie z tym bywa.
@powsinogaszszlaja: Jak można nie wąchąc kani?! To przecież jedna z głównych cech charakterystycznych. Czubajka czerwieniejąca praktycznie nie pachnie, a gwiaździsta o wiele mniej.
@Pivoo: Nie wszyscy wąchają, ja tak. Nie dla upewnienia się, ale dla zapachu. Inne grzyby też.
Nie mylić z halucynkami.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@fantasmagorian: Czerwieniejącego nie jadłem, ale jadłem muchomora czerwonego (amanita muscaria - najbardziej "klasyczny" muchomor z czerwonym kapeluszem z białymi kropkami). Sam się zdziwiłem, bo uznaje się je za trujące, ale okazuje się, że kwas ibotenowy jest bardzo nietrwały i wystarczy je mocno wysuszyć, albo ugotować i są całkowicie jadalne (kwas ulega karboksylacji podczas obróbki termicznej). Smakowo są mocno nijakie, ale zawarty tam muscymol dostarcza wrażeń ( ͡
Na podwórzu też mi rosną.
@atencjon: Skurczybyk podobny.
Odróżnianie kani od muchomora sromotnikowego po jakichś detalach jak budowa pierścienia, to jakby uczyć się odróżniać świerk od brzozy po przekroju korzenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)