Aktywne Wpisy
mmmod +27
nie mogę iść do sklepu i powiedzieć żeby te p---y nie sprzedawały alkoholu mojej starej pijanej? marzenie ścietej głowy hm? aż zal dupe ściska bo całe osiedle wie że moja stara to pijaczka no i to oczywiste ze ktoś nie kupuje 300ml wódy dziennie na imprezke, będac 60 paroletnią kobietą, oby te p---y ze sklepy zdechły, dosłownie mam w dupie prawo konsumenckie, niech zdechną k---a na raka, jak moga to k---a robić
WolfSky +216
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/mezobojczyni-spod-mszczonowa-o-tej-sprawie-mowila-przed-wojna-cala-polska/k268wp7
Interesujący artykuł na onecie, który polecam obserwatorom tagów.
Zaciekawił mnie fragment o oględzinach miejsca zbrodni i wykonaniu zdjęć.
Czy ktoś się orientuje czy to był standard już przed wojną i czy takie dokumentacje ciągle są gdzieś przechowywane w archiwach czy dawno trafiły na przemiał?
Mam morderstwo w rodzinie z 1 marca 1936 ale poza relacjami rodzinnymi (jedna się wykluczała z innymi co do efektów śledztwa) nie znalazłem o nim nawet wzmianki (próbowałem już kiedyś szukać w prasie). Akt zgonu zupełnie standardowy.
Nawiasem mówiąc jak przeglądałem przedwojenną prasę to zaciekawiły mnie takie wzmianki o przestępcach i dawno zapomnianych zbrodniach. Aż dziwne, że nie powstała jakaś większa strona skupiająca się na zbieraniu takich informacji i ich systematyzowaniu czasowym i przestrzennym.
#historia #kryminalne #zagadkikryminalne #ciekawostkihistoryczne
Chociaż sam o archiwa pytałem, innej drogi chyba nie ma jak wykazać jakiś interes w dostępie.