Mireczki czym najlepiej przyczepić listwy kablowe (rynienki) do ściany przy suficie, bo chcę poprowadzić kable sieciowe do pokoi i żeby to jakoś wyglądało to włożę je do listew - niedużych 2 cm na 1 cm najlepiej bez wiercenia, jakiś klej?
@wykops2: Te listwy to rak. Po paru latach wygląda jak gówno. Plus to że zdjęcie listwy wymaga szpachlowania. Czy próbowałeś poprowadzić schowane za listwami podłogowymi lub przy podłodze?
@sphinxxx: życzę powodzenia w wierceniu wkrętarką w suficie, ostatnio przerabiałem temat przy wieszaniu lampy po kwadransie odpuściłem, to po prostu nie miało sensu, wiertarką wywierciłem dwie dziury w minutę
@MondayPL: Przecież poprowadzone po suficie to będzie wyglądać jak gówno od razu. @wykops2: Normalnie prowadź w listwach przypodłogowych. U mnie się nie mieściły to wypożyczyłem bruzdownicę i zrobiłem bruzdę pod listwami (bo wiedziałem że ładnie nie zaszpachluję).
@wykops2: kup talie listwy podklejone taśmą samoprzylepną, trzyma jak licho, nic nie trzeba wiercić. Ale zgadzam się z przedpiścami, że lepiej w listwach przypodłogowych
@wykops2: Takie listwy przyklejone przy suficie, wykładzina docinana na całą podłogę i pionowe żaluzje na oknach i pokój wygąda "jakoś" jak biuro w januszeksie na przełomie lat 90 i 2000.
@MondayPL @deryt czytajcie że zrozumieniem - Jak poprowadzi na ŚCIANIE PRZY SUFICIE (gdzie w większości pomalownych pomieszczeń jest zostawiony biały pasek) to będzie to wyglądać spoko. Do tego jak zejście do listwy podłogowej schowa za szafka to będzie już wogole git. #!$%@? głupoty sam dzisiaj kabel elektryczny muszę tak poprowadzić bo mi się upalił pod tynkiem.
@wykops2: tak jak juz Ci pisali, jesli koniecznie musisz puscic takimi listwami to kup te z taśmą dwustronną i montaż będzie trwał 5 minut - nic sie nie kurzy ani brudzi to tez nei musisz niczego zabezpieczac ani przestawiac
@deryt nie bardzo mam czas na kucie, gipsowanie i malowanie to raz, dwa cała instalacje będę wymieniał w przyszłym roku więc doraźnie tylko kładę. Nie będzie to wyglądać źle,taka mała listewka to jest pikuś i nie rzuca się w oczy, więc będzie git.
bo chcę poprowadzić kable sieciowe do pokoi i żeby to jakoś wyglądało to włożę
je do listew - niedużych 2 cm na 1 cm
najlepiej bez wiercenia, jakiś klej?
#siecikomputerowe #komputery #programowanie #elektronika
#budujzwykopem #remontujzwykopem #remont #budowa
#elektryka
@wykops2: żeby ci spod sufitu spadło na łeb kiedyś? Parę niewielkich wkrętów i wkrętarka za 50 zł z Biedronki załatwi sprawę
https://www.leroymerlin.pl/farby-lakiery-i-kleje/kleje/kleje-montazowe/klej-montazowy-do-listew-przypodlogowych-super-system-280-ml-dragon,p583692,l1160.html?gclid=Cj0KCQjwvO2IBhCzARIsALw3ASoBatEjmP9OMI16NkOksbJG0D3_BZ_xT5AKuxbfpYXC3YWeNqr4R_QaAqVNEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
tym kleiłem ostatnio.
@sphinxxx: życzę powodzenia w wierceniu wkrętarką w suficie, ostatnio przerabiałem temat przy wieszaniu lampy po kwadransie odpuściłem, to po prostu nie miało sensu, wiertarką wywierciłem dwie dziury w minutę
@MondayPL:
Przecież poprowadzone po suficie to będzie wyglądać jak gówno od razu.
@wykops2:
Normalnie prowadź w listwach przypodłogowych. U mnie się nie mieściły to wypożyczyłem bruzdownicę i zrobiłem bruzdę pod listwami (bo wiedziałem że ładnie nie zaszpachluję).
Ale zgadzam się z przedpiścami, że lepiej w listwach przypodłogowych
kup takie z taśmą klejącą, trzyma w #!$%@? - jak chciałem poprawić to z farbą zeszło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@korni007:
Nie, nie będzie. Chyba że na melinie.
@korni007:
Nie, nie musisz, możesz schować w ścianie.